Joe Biden aikeissa hakea jatkokaudelle vuoden 2024 vaaleissa

3:17
Video: Biden allekirjoittaa valtava infrapaketin – "Hänen suurin saavutuksensa presidenttinä"

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden on aikeissa hakea jatkokaudelle seuraavissa presidentinvaaleissa, kertoo Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki.

– Kyllä hän aikoo. Se on hänen tarkoituksenaan, Psaki vastasi toimittajan kysymykseen matkalla kiitospäivän tilaisuuteen Pohjois-Carolinaan.

Presidenttiin tyytymättömien määrä ylitti tyytyväisten määrä Afganistanista vetäytymisen aikana ja kannatus on laskenut edelleen syksyn aikana. Tämä on saanut osan demokraattipuolueesta epäilemään 79-vuotiaan Bidenin mahdollisuuksia pärjätä seuraavissa vaaleissa.

Demokraattipuolue kärsi aiemmin tässä kuussa pahan tappion Virginian kuvernöörivaaleissa ja New Jerseyssä sen ehdokas päihitti republikaanit vain niukasti. Viime vuoden presidentinvaaleissa demokraatti Biden päihitti istuvan presidentin Donald Trumpin Virginiassa yli 10 prosenttiyksikön erolla, New Jerseyssä jopa 15 prosenttiyksiköllä.

Myös varapresidentti Kamala Harrisin kannatusluvut ovat matalalla. Häneen tyytyväisiä on vain noin 38 prosenttia. Bidenin luku on noin 43 prosenttia.

Harris toimi viime viikolla hetken ajan maan johtajana ensimmäisenä naisena, kun Joe Bidenille tehtiin paksusuolen tähystys osana terveystarkastusta, minkä takia hänet piti nukuttaa. Tarkastuksessa Bidenin lääkäri Kevin O'Connor totesi hänen olevan riittävän hyväkuntoinen toimimaan presidentin virassa.

Matalia kannatuslukuja arvioidaan parantavan kongressissa hiljattain hyväksytty jättimäinen infrastruktuuripaketti, jonka on noin 1,2 biljoonaa dollaria. Parhaillaan käsittelyssä on vielä tätäkin suurempi sosiaaliturvapaketti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja