Jo toinen transsukupuolinen löydetty kuolleena Texasissa – ystävä tunteikkaana: ”Pysäyttäkää väkivalta minunlaisiani kohtaan”

Jo toinen transsukupuolinen löydetty kuolleena - Ystävä tunteikkaana: ”Pysäyttäkää väkivalta minunlaisiani kohtaan” 0:45
Dallasin poliisi piti tiedotustilaisuuden liittyen transsukupuolisten naisten murhiin.

Kaksi transsukupuolisen naisen murhaa järkyttävät Yhdysvalloissa Texasin osavaltiossa. Transsukupuoliset ovat huolissaan oman turvallisuutensa puolesta.

Chynal Lindseyn ruumis löydettiin järvestä viime viikonloppuna vain alle kuukausi toisen teksasilaisen transsukupuolisen, Muhlaysia Bookerin, murhan jälkeen. Hänen ruumiinsa löydettiin ammuttuna Dallasin kaupungin eteläosasta.

Dallasissa useampi murha ratkaisematta

Dallasin alueella on tällä hetkellä neljä ratkaisematonta murhatapausta. Kaikki murhien uhrit ovat tummaihoisia transsukupuolisia naisia.

Poliisi ei ole vielä varma, liittyvätkö murhat toisiinsa ja onko kyseessä viharikos. Poliisi on pyytänyt apua murhien selvittämiseen myös FBI:ltä.

– Olemme erittäin huolissamme. Tutkimme asiaa aggressiivisesti, Dallasin poliisi kommentoi.

Ihmisoikeusjärjestöt ja aktivistit huolissaan

Paikalliset järjestöt ja paikalliset ovat huolissaan siitä, että transsukupuolisten kuolemantapauksia saattaa olla raportoitua enemmän, sillä osa ruumiista on voitu tunnistaa vääränä sukupuolena.

Uhrien ystävät ja aktivistit ovat kokoontuneet yhteen tiedotustilaisuuksiin ja hautajaisiin. He vaativat poliisilta tekoja sanojensa tueksi.

– Tavoitteenamme on taata turvallisuus jokaiselle yhteisömme jäsenelle, Dallasin poliisista vastataan.

Bookerin ystävä, Jazmine Bandz, kysyy mitä poliisi aikoo tehdä varmistaakseen transsukupuolisten turvallisuuden.

– Pysäyttäkää väkivalta minunlaisiani kohtaan ja varmistakaa tummien transsukupuolisten turvallisuus, Bandz kommentoi tunteikkaana.

Lue myös:

    Uusimmat