Jo toinen hyvinvointialuejohtaja irtisanoutui: Näkemyserot kärjistyivät

Soiten hyvinvointialueen johtaja eroaa näkemyserojen vuoksi. Kyseessä on jo toinen hyvinvointialueen johtajan ero viikon sisään.

Minna Korkiakoski-Västi kertoo irtisanoutuvansa Keski-Pohjanmaan hyvinvointialueen (Soite) hyvinvointialuejohtajan virasta.

– Irtisanoutumisen ensisijaisena syynä on luottamuspula Soiten luottamushenkilöjohdon toimintaan. Katson, että johtamisnäkemyksemme eroavat niin merkittävästi toisistaan, etten näe mahdolliseksi jatkaa tehtävässä, kertoo Korkiakoski-Västi maanantaina julkaisemassaan tiedotteessa.

– Erityisesti näkemysero on tiivistynyt viime viikkojen aikana velloneeseen Soiten talouden tilaa koskevaan tilannekuvaan sekä toimintamalleihin, joilla tilannetta on hoidettu ja kuvattu.

Korkiakoski-Västi sanoo hyvinvointialueiden taloudellisen ja toiminnallisen tilanteen olevan haastava, mutta Soiten kaltainen alue hyötyy hyvinvointialueiden rahoitusjärjestelmästä.

– Menestys ei kuitenkaan toteudu ilman rohkeita päätöksiä uudistua ja uudistaa. Se vaatii toimintaympäristön muuttuessa muutosherkkyyttä sekä väestöltä, päättäjiltä että Soiten henkilöstöltä, Korkiakoski-Västi sanoo.

Jo toinen ero

Tiedotteen mukaan Korkiakoski-Västi on toiminut Soiten ja sitä edeltävien organisaatioiden johtotehtävissä vuodesta 2008 alkaen. Hän jättää tehtävänsä ensi perjantaina 23. helmikuuta.

– Hengähdän nyt hetken. Kun yksi ovi sulkeutuu, on mahdollisuus avata uusia ovia ja löytää uusia kiinnostavia alkuja.

Soiten tiedotteen mukaan Korkiakoski-Västin viransijaisena toimii johtajaylilääkäri Katja Virta.

MTV Uutiset kertoi viime viikolla toisenkin hyvinvointialueen johtajan erosta. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen johtaja Mikko Komulainen irtisanoutui tehtävästään luottamuspulan takia.

 Komulaisen työvelvoite päättyi välittömästi, mutta hän saa erokorvauksena yhteensä 120 000 euroa.

Kokouspöytäkirjasta käy ilmi, että Komulaisen irtisanoutumisen taustalla oli luottamuspula ja "viran hoitamiseen liittyvät erimielisyydet", mutta niiden taustaa ei tarkemmin eritelty. 

Sote-studiossa tänään: Hyvinvointialan hoivavertailussa hurjat hintaerot - mistä ne johtuvat? 17:56
Katso myös: Sote-studio: Hyvinvointialan hoivavertailussa hurjat hintaerot - mistä ne johtuvat?

Lue myös:

    Uusimmat