Mainos

JHL:n luottamusmiehet nousivat liittoaan vastaan

JHL:n luottamusmiehet nousivat omaa liittoaan vastaan ja haluavat nyt kokonaan eroon sopimuksesta, jota liitto paraikaa neuvottelee uusiksi.

Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL ry:n luottamusmiehet ovat vaatineet JHL:n johtoa irtisanomaan VR Trackin töitä säätelevät varallaolo- ja kilpailukykysopimukset.

MTV Uutisten tutkiva ryhmä sai haltuunsa vetoomuksen, jonka allekirjoittajina on kymmenkunta yhtiön luottamusmiestä ja työsuojeluvaltuutettua. Kilpailukykysopimus on VR Trackin töissä käytettävä, työn ehtoja määrittelevä sopimus.

— Edellytämme, että nuo yrityskohtaiset työehtoja ja työoloja heikentävät yrityskohtaiset sopimukset soveltamisohjeineen irtisanotaan välittömästi, vaativat vetoomuksen allekirjoittajat.

Vetoomus on osoitettu JHL:n ylimmälle johdolle, mukaan lukien puheenjohtaja Jarkko Eloranta.

On poikkeuksellista, että luottamusmiehet vetoavat omaan liittoonsa tällä tavoin. 

Allekirjoittaneiden mukaan kilpailukyky- ja varallaolosopimuksissa "JHL:n jäsenistöltä on poistettu mm. osapäivärahat, ruokarahat, merkittäviltä osin myös matkatunnit, työmatkat tehdään nykyään omalla ajalla, korvauksien heikentymiset, sosiaalitilat vähentyneet merkittävästi, komennustöissä majoitusolosuhteet ala-arvoiset".

Luottamusmiehet vaativat, että sopimus irtisanotaan eikä uusiin heikennyksiin enää suostuta.

Luottamusmiehet vetosivat JHL:n johtoon myös henkilökohtaisessa tapaamisessa tammikuussa.

Uusi sopimus jo teossa

JHL, Palvelualojen työnantajat Palta ja VR Track ovat juuri saaneet valmiiksi luonnoksen uudesta kilpailukykysopimuksesta. JHL:n hallitus ei kuitenkaan ole vielä hyväksynyt uutta sopimusluonnosta.

Luottamusmiesten vetoomus kilpailukykysopimuksesta luopumiseksi käsitellään samalla kun käsitellään uuden kilpailukykysopimuksen hyväksymistä. Ensin asiat puidaan raideammattilaisten hallituksessa ja sitten JHL:n hallituksessa.

— Tässä joudumme punnitsemaan, kumpi on tärkeämpää; työpaikkojen turvaaminen vai vanhat edut, sanoo puheenjohtaja Vesa Mauriala Raideammattilaisten yhteisjärjestö JHL ry:stä.

Hänen mukaansa uusi kilpailukykysopimus olisi säästösopimus.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.