Mainos

JFK nuoremman lentoturman syinä pimeys ja sumu

John F. Kennedy nuoremman lentoturman syyksi on paljastunut se, että hän ei enää pystynyt määrittämään horisontin sijaintia. Tutkimuksen mukaan Kennedy menetti koneensa, yksimoottorisen Piper Saratogan, hallinnan, koska hän ei huonon näkyvyyden takia pystynyt määrittämään koneen sijaintia ja korkeutta.

Kennedy, John F jr.

Kohtalokas lentoturma tapahtui vuosi sitten 16. heinäkuuta. Onnettomuudessa sai surmansa John F. Kennedy nuoremman lisäksi tämän vaimo, Carolyn Bessette ja käly Lauren Bessette. Onnettomuushetkellä Kennedy yritti laskeutua yöllä Martha s Vineyardin saarelle Massachusettsin osavaltioon. Laskeutuminen epäonnistui ja kone syöksyi mereen.

Kennedyn kohtaloksi koituivat hänen kokemattomuutensa lentäjänä ja harhaan johtaneet sääennusteet. Kennedy lähti liikkeelle yöllä, koska sääennusteessa luvattiin kirkasta säätä. Todellisuudessa yö oli sumuinen ja näkyvyys huono. Koneessa ei ollut tutkaa. Tänään julkistetun lopullisen tutkimusraportin teki "National Transportation Safety Board" eli NTSB.

John F. Kennedy nuorempi oli vuonna 1963 Dallasissa salamurhatun Yhdysvaltojen 35. presidentin, John F. Kennedyn, poika.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.