"Jevgeni Malkin olisi pyytänyt siirtoa" – paljastuksia NHL-tähtipelaajien välirikosta, joka johti suurkauppaan

Pittsburgh Penguinsin venäläistähden Jevgeni Malkinin vaatimus johti Phil Kesselin siirtymiseen Arizona Coyotesin paitaan, The Athleticin Bob Rossi kirjoittaa. 

Kesselin Arizona-siirto oli yksi alkukesän suurimmista NHL-uutisista. Kaupassa toiseen suuntaan matkasi muun muassa hyökkääjä Alex Galchenyuk.

Maaliahne Kessel oli ollut avainroolissa Penguinsin mestaruuksissa vuosina 2016 ja 2017. Rossin mukaan siirron taustalla oli kahden tähtipelaajan väliset erimielisyydet. Hänen tietojensa mukaan Jevgeni Malkin ei enää halunnut Kesseliä ryhmäänsä. 

– Kauden lopussa kaikki omistajaportaasta seurajohtoon ja valmennukseen uskoivat, että Kesselin pitää lähteä, jotta Malkin haluaa jäädä, Rossi kirjoittaa.  

Malkin ei avaa kaksikon tulehtuneita välejä Rossin haastattelussa. Jutun mukaan Kesselillä oli ongelmia myös päävalmentaja Mike Sullivanin kanssa. 

– Hän (Malkin) selvästi kyllästyi Kesselin ja Sullivanin välirikkoon. Useat lähteet kertovat, että Malkin uskoi Kesselin olevan tyytyväinen kahteen mestaruuteen ja näki tämän olevan kiinnostunut vain omista tilastoistaan.

– Monet lähteet joukkueen sisältä sanovat, että Malkin olisi pyytänyt siirtoa, jos Kessel olisi jatkanut joukkueessa, Rossi summaa. 

Malkin, 33, on voittanut Pittsburghissa kolme Stanley Cupia ja on johtanut seuraa jo yli vuosikymmenen Sidney Crosbyn kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat