Jevgeni Kuznetsovin käry johtaa toimenpiteisiin myös NHL:ssä – "Se ei ole kielletty aine"

Jevgeni Kuznetsovista leviää netissä epäilyttävä video 0:27
Jevgeni Kuznetsovista levisi keväällä netissä epäilyttävä video, jossa hän istui valkoisen jauheen äärellä.

Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikäry jääkiekon MM-kisoissa johtaa toimenpiteisiin NHL:ssä. Taalaliigassa kokaiinia ei ole kuitenkaan määritelty dopingaineeksi.

– Toisin kuin (kansainvälisen jääkiekkoliitto) IIHF:n alaisuudessa, NHL:ssä kokaiinia ei lasketa suoritusta parantavaksi aineeksi ja siksi se ei ole kielletty aine NHL:n ja NHLPA:n suoritusta parantavien aineiden listauksessa. Sitä sen sijaan pidetään huumeiden käyttönä, mitä testataan, ja siitä järjestetään tarpeen vaatiessa väliintulo, arviointi ja pakollinen hoito, NHL:n varakomissaari Bill Daly kommentoi tiedotteessa.

IIHF tiedotti tuoreeltaan Kuznetsovin antaneen positiivisen dopingnäytteen kokaiinista kevään MM-kisoissa. Kuznetsoville langetettiin neljän vuoden kilpailukielto kansainvälisiin eli maajoukkuepeleihin.

– Olemme ymmärtäneet, että herra Kuznetsov on hakenut vapaaehtoisesti apua koulutus- ja neuvontaohjelmamme kautta, Daly sanoi. 

Washington Capitalsia edustava Kuznetsov on Dalyn mukaan suostunut kohdallaan säännölliseen testaamiseen, joka kuuluu ohjelmaan.

– Herra Kuznetsov on lisäksi hyväksynyt kahdenkeskisen tapaamisen komissaari Gary Bettmanin kanssa. He tulevat keskustelemaan tilanteesta ja arvioivat hänen mahdollisuuttaan osallistua harjoitusleirille ennen kauden 2019–20 alkua.

Daly korostaa, ettei NHL tule vielä tässä vaiheessa kommentoimaan mahdollisia jatkoseuraamuksia tai -rangaistuksia, joita Kuznetsoville voi seurata.

Lue myös:

    Uusimmat