Washingtonin kohuhyökkääjä puolustaa kokaiinista kärynnyttä venäläistähteä – "Me tuemme häntä"

Jevgeni Kuznetsovista leviää netissä epäilyttävä video 0:27
Jevgeni Kuznetsovista levisi keväällä epäilyttävä video, jossa hän istui valkoisen jauheen äärellä.

Washington Capitalsin Jevgeni Kuznetsov sai IIHF:ltä neljän vuoden kilpailukiellon kansainvälisiin turnauksiin, kun hän kärähti kokaiinista. Venäläistähden joukkuetoverit ovat kuitenkin hänen tukenaan.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF lätkäisi Kuznetsoville neljän vuoden dopingpannan, kun venäläistähti kärysi kokaiinista viime kevään MM-kisojen jälkimainingeissa.

Dopingpanna koskee vain kansainvälisiä otteluita, sillä NHL ei pidä kokaiinia suoritusta parantavana aineena, eikä ole vielä ottanut kantaa Kuznetsovin saamaan rangaistukseen. Kovan pelityylinsä vuoksi NHL:ssä kohuja aiheuttanut Washington-hyökkääjä Tom Wilson antaa täyden tukensa joukkuetoverilleen.

– Me tuemme häntä. Toivottavasti hän selviää siitä. Ei tuollaisia juttuja ole koskaan kiva nähdä mediassa, mutta olen varma, että hän oppii. Hän kasvaa pelaajana ja ihmisenä, Wilson toteaa.

– Me olemme keskittyneitä Capitalsissa. Mitä ikinä tapahtuukaan kansainvälisesti, se ei ole meidän asiamme. Tiedän, että hän tuntee suurta ylpeyttä pelatessaan maallensa, Wilson jatkaa.

NHL:n komissaari Gary Bettman on kertonut tapaavansa Kuznetsovin kahden kesken ennen ensi kauden alkua, eikä aio ottaa asiaan kantaa ennen sitä. NHL:n mahdollinen rangaistus saanee siis ainakin toistaiseksi odottaa.

– Emme tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Tämä on vähän hankala tilanne, mutta olen varma, että se käsitellään oikein, Wilson pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat