Venäläislegenda lataa kovaa tekstiä Jevgeni Kuznetsovin dopingkärystä – "Tämä näyttää provokaatiolta"

Jevgeni Kuznetsovista leviää netissä epäilyttävä video 0:27
Jevgeni Kuznetsovista levisi keväällä netissä epäilyttävä video, jossa hän istui valkoisen jauheen äärellä.

Venäläinen jääkiekkolegenda Andrei Nikolishin ei suostu uskomaan Jevgeni Kuznetsovin kokaiinikäryä. Kuznetsovin entinen joukkuekaveri kyseenalaistaa kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n toimet.

IIHF julkaisi tänään perjantaina tiedotteen, jossa se kertoi Kuznetsovin antaneen positiivisen dopingnäytteen kokaiinista jääkiekon MM-kisoissa. Kuznetsoville langetettiin neljän vuoden kilpailukielto kansainvälisiin eli maajoukkuepeleihin.

– En usko tähän uutiseen, enkä usko, että he ovat löytäneet mitään "Zhenjasta" (Kuznetsov). Miksi IIHF julkaisee tällaisia tiedotteita kolme kuukautta myöhemmin? Nikolishin latasi venäläiselle Championat-lehdelle.

– Tämä kaikki näyttää jonkinlaiselta provokaatiolta ja petkutukselta, Nikolishin tykitti.

Kuznetsov ilmoitti tuoreessa tiedotteessaan hyväksyneensä neljän vuoden kilpailukiellon kansainvälisiin peleihin. Hän totesi, että hänen on otettava "vastuu tilanteestaan ja toimistaan tästä pisteestä eteenpäin". 

Nikolishin ja Kuznetsov ovat pelanneet takavuosina yhdessä venäläisseura Traktor Tsheljabinskissa. Yli 600 NHL-ottelua urallaan pelannut Nikolishin on jääkiekon maailmanmestari vuosimallia 1993.

Lue myös:

    Uusimmat