Jessi ajoi 841 km/h:n ennätysvauhtia ja kuoli – ystävä kertoo traagisesta keskustelusta: "Repii minua palasiksi joka päivä"

Kilpa-autoilija ja televisiopersoona Jessi Combs on saanut kuolemansa jälkeen nimensä Guinnessin ennätysten kirjaan, kertoo The Guardian.

Combs kuoli 39-vuotiaana viime elokuussa Oregonin aavikolla, mutta hänelle on nyt myönnetty tuolloisesta suorituksesta naisten maanopeuden maailmanennätys. Combs ajoi 841,3 kilometrin tuntinopeutta North American Eagle -suihkumoottoriautolla ja rikkoi selkeästi edellisen naisten ME:n, joka oli stunttinaisena tunnetun Kitty O’Neilin vuonna 1976 ajama 821,9 kilometriä tunnissa.

Viranomaisten mukaan Combsin turman aiheutti etupyörän tekninen vika, joka mitä ilmeisimmin johtui osumasta aavikolla olleeseen kappaleeseen. Etupyörän ripustukset pettivät, auto syttyi palamaan ja tuhoutui käytännössä kokonaan.

"Yksikään ennätys ei voi koskaan olla sen arvoinen"

Combsin läheinen ystävä ja tallikaveri Terry Madden on nyt avautunut onnettomuuspäivän taustoista Instagramissa.

– Hän heräsi tuona aamuna herätyskelloon sanoen "tehdään historiaa", ja meillä oli hyvin mahtava päivä.

Combs vietti päivää yhdessä Maddenin kanssa ja kokeili lähtöjä ennen ennätysyritystä. Kaksikko oli varannut talon Tahoe-järveltä seuraavaksi yöksi.

Katso videolta, millainen kulkupeli on huimiin vauhteihin kiihtyvä suihkumoottoriauto. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Tämä kiesi aikoo rikkoa ennätykset – tavoitteena yli 1 600 km/h 0:58

Ennätysyrityksen oli Maddenin mukaan tarkoitus olla viimeinen kerta koskaan, kun Combs astuisi tosimielessä autoon: sen jälkeen hän antaisi taustakuskinsa tavoitella ME:tä.

Veto jäi viimeiseksi kerraksi – traagisella tavalla.

– En todella tiedä, miten suhtaudun tähän, koska yksikään ennätys ei voi koskaan olla sen arvoinen, että hän ei ole täällä. Se oli kuitenkin tavoite, jonka hän todella halusi saavuttaa – niin vaikeaa kun minun onkin katsoa autoa itkemättä. Olen niin ylpeä hänestä.

"Jos se on, mitä hän haluaa"

Madden paljasti myös ennen ME-yritystä Combsin kanssa käymänsä keskustelun, joka on jäänyt painamaan hänen mieltään. 

– Hän kysyi mielipidettäni, ja sanoin hänelle, että hänen on mentävä, jos se on, mitä hän haluaa. Se keskustelu on repinyt minua palasiksi joka päivä sen jälkeen.

Maddenin mukaan Combs oli hidastamassa, kun onnettomuus tapahtui. Tilanteen paikan päällä nähnyt ja myöhemmin videoiltakin katsonut Madden korostaa, että Combs teki kaiken oikein.

– Voin 100-prosenttisesti kertoa teille, että ilman mitään epäilystä hän teki kaiken täsmälleen niin kuin hänen oli tehtävä.

Autoaiheisissa ohjelmissa esiintynyt Combs muistetaan myös suositusta Myytinmurtajat-sarjasta. 

Lue myös:

    Uusimmat