F1-unelma toteen! Hurjapäisen suorituksen James Bond -elokuvassa tehnyt Jessica Hawkins ylsi harvinaiseen temppuun

Kilpa-ajaja Jessica Hawkinsin unelma kävi toteen, kun hän pääsi testaamaan Aston Martinin F1-autoa Hungaroringin radalla. Aiemmin Hawkins koki ikimuistoisia hetkiä esiinnyttyään James Bond -elokuvassa.

Naisten W Series -sarjassa vielä viime kaudella ajanut Hawkins kiersi viime viikon torstaina Hungaroringin radalla 26 kierrosta vuoden 2021 Aston Martinilla. Samalla hänestä tuli lähes viiteen vuoteen ensimmäinen nainen, joka on ajanut testejä F1-autolla.

– Tämä on vaatinut verta, hikeä ja kyyneleitä, että olen päässyt tänne, brittikuski sanoi Reutersin mukaan testistä, jota kuvaili unelmiensa täyttymykseksi.

– Mikään ei vedä vertoja formula 1 -auton kiihdytyksille ja jarrutuksille, ja kun tutustuin dataan, olen todella ylpeä suorituksestani.

Hawkins sanoi jatkavansa täysillä eteenpäin saavuttaakseen lisää tavoitteitaan.

– Haluan inspiroida muita naisia ja kertoa heille, että heidän tulisi jahdata unelmiaan.

Hawkinsin autourheilu-ura oli katkolla rahoituksen puutteen vuoksi, kunnes hän liittyi vuonna 2019 perustettuun W Series -sarjaan, jossa kuljettajien kaikki kulut katettiin. Sarja kaatui viime vuonna rahoitusvaikeuksiin.

Vuonna 2021 Hawkinsista tuli Aston Martinin kuljettajalähettiläs. Tallipäällikkö Mike Krack sanoi tallin olleen vakuuttunut Hawkinsin valmistautumisesta viime viikon testiin.

– Hän työskenteli todella lujasti simulaattoritiimimme kanssa, minkä ansiosta oli helppo päätös päästää hänet ajamaan AMR21:llä, Krack sanoi.

– Jessica lähestyi tätä mahdollisuutta todella kypsästi. Hän löysi vauhdin todella nopesti ja pääsi hyvään rytmiin.

Naiskuljettajat ovat loistaneet poissaolollaan autourheilun ykkösluokassa. Edellinen osakilpailuun osallistunut nainen oli italialainen Leila Lombardi vuonna 1976. Viimeisin testeihin osallistunut nainen ennen Hawkinsia oli kolumbialainen Tatiana Calderon, joka ajoi silloisella Sauberilla vuonna 2018.

"Olen ylpeä siitä"

Jos oli F1-auton rattiin pääseminen unelmien täyttymys, koki Hawkins ikimuistoisia hetkiä myös viimeisimmän James Bond -elokuvan kuvauksissa. Hawkins osallistui vuonna 2021 ensi-iltaan tulleen No Time to Die -nimeä kantaneen takaa-ajokohtaukseen Land Rover Defender -autolla stunt-kuljettajana.

– Se oli uskomatonta – Bond oli ensimmäinen elokuvani, mutta ongelma on se, että en usko, voivani pistää paremmaksi 007:stä, Hawkins sanoi Givemesport-sivustolle.

Alkujaan Hawkins päätyi stunt-kuljettajaksi, kun hän ajohommien mentyö tauolle haki Facebookissa mukaan Fast and the Furious -näytökseen. Näytöksessä suoritettiin elävän yleisön edessä temppuja, joita nähdään itse elokuvassa. 

Näyttävä ajaminen johti siihen, että Hawkins tapasi No Time to Die -elokuvan stunttikoordinaattorin. Esiintyminen maailmankuulussa elokuvasarjassa jännitti.

– Minulla oli aika paljon paineita, mutta luotin kykyihini ja minulla oli loistava tiimi taustalla, Hawkins sanoi The Sunille.

BBC:lle Hawkins kertoi olleensa mukana hyppykohtauksessa, jossa Defenderit lensivät noin 26 metrin matkan noin 3,5 metrin korkeudessa.

– Kun tulin rampille, näin vain taivaan, en lainkaan maata, ja toistimme sen seitsemän tai kahdeksan kertaa. Joka kerralla ajaen kovempaa.

– Aloin pelätä vasta, kun olin jo lähtenyt hyppyyn, mutta ensimmäisen kerran jälkeen tajusin, ettei alastulo ollut raju rysähdys, mitä luulin sen olevan. En ollut oikeastaan lainkaan peloissani.

Katsoessaan valmista elokuvaa Hawkins kertoi tunteidensa ottaneen vallan.

– Olin pieni osa valtavassa operaatiossa ja olen ylpeä siitä, että sain tehdä osuuteni siinä, Hawkins sanoi.

– Kaikki näyttää yhtä hyvältä kuvauspaikalla kuin valkokankaallakin. Kaikki stuntit ovat todellisia. Elokuvassa ei näy mitään, mikä ei olisi todellsita, joten oli upeaa kokea se tosielämässä. 

Lue myös:

    Uusimmat