Jesse Puljujärvi kuin uusi mies NHL:ssä – Jukka Jalonen näkee muutoksen takana ison selittävän tekijän

Jesse Puljujärvi tuli isosti kansan tietoisuuteen alkuvuodesta 2016, kun hän, Sebastian Aho ja Patrik Laine takoivat hurjaa jälkeä alle 20-vuotiaiden MM-kotikisoissa Helsingissä. PuLAho-ketju nousi koko Suomen huulille. Sen jälkeen Puljujärvellä oli omia vaikeuksia. NHL-läpimurto odotti itseään. Nyt se on kuitenkin vireillä. Sitä Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on seurannut ilolla.

Jalonen oli iso tekijä jo Puljujärven ensimmäisessä isossa esiinmarssissa. Jalonen toimi Nuorten Leijonien päävalmentajana vuoden 2016 kisoissa. Hänen alaisuudessaan Suomi paineli ikimuistoisesti mestariksi.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Puljujärvi valittiin kyseisten kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Valintaa pohjasi pistemenestys. Seitsemässä ottelussa peräti 17 (5+12) pinnaa.

Seuraavana syksynä Puljujärvi lähti Pohjois-Amerikkaan. Ensimmäinen yritys ei sujunut niin kuten Edmontonissa oli kaavailtu ja toivottu. Puljujärvellä oli vaikeaa.

Hän palasi Suomeen kesällä 2019.

– Se oli tärkeä kausi silloin Kärpissä. Hän haki itseluottamusta Suomesta, kasvoi ihmisenä ja pelaajana, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen muistelee.

Puljujärvi pelasi kyseisellä kaudella yhteensä kuusi EHT-ottelua Suomen paidassa.

– Hän veti ne hyvin silloin, Jalonen sanoo hänen ja Puljujärven edellisistä yhteisistä kokemuksista.

Nyt Jalonen on voinut myhäillä. Puljujärvi on ollut yksi alkukauden isoimmista suomalaisonnistujista NHL:ssä – siitä merkkinä myös yhdeksän ottelun tehopisteet 3+7=10.

Ennen kaikkea Puljujärven vapautunut ja iloinen persoona on kukkinut rapakon takana.Hän on ollut kuin uusi mies.

Jalonen näkee muutoksen takaa ison tekijän.

– Nyt hän uskaltaa olla aidosti oma itsensä. Hän pystyy olemaan sitä toisessa kulttuurissa, vieraalla kielellä kommunikoiden, Jalonen miettii.

– Nyt hän on ansainnut pelipaikan aika huikeiden pelaajien viereltä. Sitä myöden hänelle on tullut onnistumisia. Ne eivät ole yllättäneet, kun miettii noita taustoja, Jalonen jatkaa.

– Olen tosi iloinen hänen puolestaan. Vielä kun tuntee hänet kohtuullisen hyvin. Ollut ilo katsoa, kun "Pulju" pärjää ja nauttii elämästä siellä, Jalonen toteaa hymyillen. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Puljujärven alkukauden otteet ovat nostaneet hänet isojen olympiaehdokkaiden joukkoon. Villeimmissä spekulaatioissa on jo pyöritelty mahdollisuutta, jossa Puljujärvi muodostaisi taas ketjun Sebastian Ahon ja Patrik Laineen kanssa.

– Sen sitten aika näyttää, Jalonen tuumaa, tyrmäämättä ideaa.

Lue myös:

    Uusimmat