Jesse Puljujärven vahva kausi SM-liigassa vakuutti Sebastian Ahon – "Sen pitäisi auttaa hänet takaisin NHL:ään"

Carolina Hurricanesin suuri suomalaistähti Sebastian Aho uskoo, että Jesse Puljujärvi sai tällä kaudella tarvittavaa itseluottamusta palatakseen takaisin NHL-kaukaloihin.

Jesse Puljujärven syksyinen päätös siirtyä päättyneeksi kaudeksi Oulun Kärppien riveihin SM-liigaan yllätti monet tahot Pohjois-Amerikassa. Edmonton Oilersissa umpikujaan ajautunut Puljujärvi janosi uutta alkua NHL:ssä, mutta lähti hakemaan vielä vauhtia SM-liigasta.

Jälki Suomessa oli mallikasta. Kotona Oulussa tutussa ja turvallisessa ympäristössä kiekkoillut Puljujärvi oli yksi SM-liigan tehokkaimpia pelaajia, kun hän iski 56 ottelussa komeat 53 pistettä. Ulospäin näytti siltä, että Pohjois-Amerikassa kadonnut peli-ilo löytyi jälleen Oulusta.

Puljujärven kanssa samaan aikaan NHL:ään ensimmäistä kertaa kaudeksi 2016-17 loikannut Sebastian Aho on onnistunut nousemaan NHL-tähtien joukkoon. Taitava hyökkääjä tietää, mitä maailman kovimmassa kiekkoliigassa pärjääminen vaatii.

– Välillä kyse on pääosin itseluottamuksesta. Kun asiat rullaavat oikeaan suuntaan, kasvatat itseluottamustasi ja tunnet olosi mukavammaksi nopeammin aina kuin pelaat, Aho kertoo Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n sivuilla.

Aho uskoo, että kausi Oulussa toi Puljujärvelle juuri tuota tarvittavaa itseluottamusta, jotta hän onnistuisi murtautumaan NHL-tasolle pysyvästi.  

– Luulen, että tänä vuonna, kun hän pelasi kotonaan Kärpissä, hän sai hurjasti itseluottamusta. Sen pitäisi auttaa hänet takaisin NHL:ään, Aho pohtii.

Lue myös:

    Uusimmat