Jesse Markin kuvailee, millainen show UMK-lavalla nähdään – hyödyntää TTK-oppejaan

Jesse Markin kuvailee, millainen show UMK-lavalla nähdään 4:57
Jesse Markin kertoo, kuinka muut ihmiset ovat reagoineet hänen UMK-kappaleeseen.

Jesse Markinin UMK-kappale on nimeltään Glow.

Artisti Jesse Markin kilpailee UMK-finaalissa kappaleellaan Glow, joka julkaistiin tiistaina 16. tammikuuta. Markinin kappale kuvastaa henkilökohtaista matkaa pimeydestä valoon. 

Markin päätti osallistua Uuden Musiikin Kilpailuun, kun Glow-kappale alkoi löytää muotoonsa.

– Minulle kantautui viesti tästä formaatista, että voin olla ihan oma itseni. Siinä vaiheessa rupesi asiaa katsomaan ja peilailemaan vähän eri lailla.

Markin vihjaa, että UMK-finaalilavalla 10. helmikuuta nähdään paljon tanssia. Vaatetus tulee Markinilla olemaan maanläheinen.

– Me yritämme kehittää kuitenkin tunnelmaltaan intiimin hetken. Siinä on kyse kuitenkin henkilökohtaisesta matkasta ja jollain tapaa yritetään saada yhteys myös katsojiin sitä kautta. 

Markin nähtiin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa vuonna 2020 ja hänen tähtiopettajansa oli Claudia Ketonen

– Kyllä ne opit ovat tuolla takaraivossa koko ajan. Nytkin mietin, että Claudia sanoo ryhti kuntoon. Ehkä ei ihan samanlaisia tansseja, en mitään valssia ala vetämään lavalla. Jotain selkärangasta varmasti lähtee, kun biitti alkaa soida. 

Markin ilmoitti viime viikolla, että jos voittaa UMK:n, hän ei lähde edustamaan Euroviisuihin, mikäli Israel on mukana.

EBU on vahvistanut, että Israel saa osallistua vuoden 2024 Euroviisuihin. Useat maat ovat vaatineet Israelin sulkemista Euroviisujen ulkopuolelle Israelin ja äärijärjestö Hamasin välisen sodan vuoksi. Myös Yleä on vaadittu vetäytymään Euroviisuista, mikäli Israel on mukana kilpailussa.

Yllä olevalla videolla Markin kertoo, kuinka muut ihmiset ovat reagoineet hänen UMK-kappaleeseen.

Lue myös:

    Uusimmat