Jesse Kaikuranta kävi lääkärissä ja sai diagnoosin, joka muutti laulajan elämän: "Lääkäri sanoi, että älä liikaa ruoski itseäsi"

Laulaja Jesse Kaikuranta heräsi krapulassa ja päätti tehdä muutoksen elämässään 6:58
Katso video: Jesse Kaikuranta heräsi krapulassa ja päätti tehdä muutoksen elämässään.

Jesse Kaikuranta kävi lääkärissä tarkistuttamassa kaikki arvonsa.

Laulaja Jesse Kaikuranta on tehnyt elämässään viime vuosien aikana suuria muutoksia: hän on pudottanut painoaan kymmeniä kiloja, lopettanut alkoholin juomisen ja tupakoinnin sekä parantanut yleisesti elämäntapojaan. Kaikuranta täytti 40 vuotta viime keväänä ja sen vuoksi hän päätti hakeutua lääkärin luo tarkistuttamaan kaikki arvonsa.

– Takaraivossa aavistin, että arvot eivät ole hyviä. Minulla diagnosoitiin kakkostyypin diabetes sekä sydän- ja verisuonitautien riski on hyvinkin korkealla. Lääkäri sanoi, että älä liikaa ruoski itseäsi, kun minulla on taustalla sukurasite. Se oli silti aika märkä rätti kasvoille, Kaikuranta myöntää.

Kaikuranta oli alkanut jo vuoden alusta asti liikkua enemmän ja kiinnittänyt huomion ruokavalioonsa.

– Kun tulokset tulivat, se antoi isomman potkun perseelle, että nyt jatkat. Ehkä isoin muutos, jonka tein diagnoosin jälkeen oli se, että jätin sokerin pois. Olen käynyt uudelleen verikokeissa ja kaikki arvot ovat viitearvojen sisällä. Enää ei ole mitään isoa ongelmaa, mutta en halua palata vanhaan.

Kaikuranta voi tällä hetkellä hyvin, kun hän on päässyt sokerikoukusta eroon.

– Huomaan, että pää on kirkkaampi ja aamulla ei ole enää tuhruinen olo sekä nukun huomattavasti paremmin kuin ennen.

Laulaja on hyvin päättäväinen luonteeltaan, eikä hänellä ole tullut lipsumisia ruokailun kanssa.

– Se vaatii, että minun pitää sisäistää asia. Tupakoinnin kanssa tuli vähän yli vuosi sitten lipsahdus. Poltin vajaan kuukauden ja tajusin, että hetkinen, mitä teen. Se oli yksi hairahdus, enkä ole sen jälkeen polttanut.

Kaikuranta painottaa, että elämänmuutos täytyy lähteä itsestään.

– Jos se tulee ulkopuolelta, että kaikki muut laihduttaa, niin sen takia minunkin pitää, se ei tule onnistumaan. Jos ihminen haluaa oikeasta halusta muuttaa asioita, silloin päätös pitää.

Kaikurannalta ilmestyi tänä syksynä uusi kappale Kotimaa ja pian on odotettavissa enemmän musiikkia. Vaikka Kaikuranta panostaakin omaan musiikkiuraansa täysillä, hän myöntää kaipaavansa siviilielämään muutoksia.

– Olen sinkku ja rakkaus on aina ollut isoin haaveen. Tässä vaiheessa elämää tajuaa, että kumppanuus on tärkein, eikä se, että hullaantuu päätä pahkaa johonkin.

Lue myös:

    Uusimmat