Risto Dufva muisteli hämmentäviä potkujaan Kärpistä – "Erikoisimpia, mitä voi olla"

Maalikooste: Kärpät - Sport 5:07
Videolla maalikooste ottelusta Kärpät-Sport.

Valmennusuransa tähän kauteen päättävä Sportin päävalmentaja Risto Dufva, 60, vieraili lauantaina viimeistä kertaa Oulun jäähallissa, ainakin runkosarjassa.

– Olen varmaan 50 kertaa käynyt täällä eri joukkueiden kanssa "pellaamassa", sarjapelejä ja harjoituspelejä ja playoff-pelejä, mutta tämä oli viimeinen kerta, Dufva kertoi.

Epätodennäköiseksi optioksi jää, että joukkueet kohtaisivat vielä pudotuspeleissä.

– Pääseekö Kärpät pudotuspeleihin, sitä ei tiedä. Me menemme, Dufva lohkaisi.

Dufva on valmentanut urallaan lukuisia seuroja liigassa ja toiseksi ylimmällä sarjatasolla. Monelle tulee yllätyksenä, että hän valmensi myös Kärppiä uransa alkuvaiheessa kaudella 1997–1998.

– Olin Juha Junnon ensimmäinen värväys. Siitä olen kiitollinen Juhalle, että antoi mahdollisuuden, mutta olin silloin väärä mies tänne.

Nousua havitteleva Kärpät pelasi tuolloin silloisessa I-divisioonassa. Kärpät irtisanoi Dufvan kesken pudotuspelien.

– Se on erikoisimpia, mitä voi olla. Mielestäni siinä seurajohdolla loppui vähän pelimerkit. Playoff-sarjoihin kuuluu, että voi olla tappiolla ja vielä kuitenkin voittaa.

Valmentaja-Dufvan viimeinen Oulun-vierailu päättyi tappioon. Lepoedun peliin saanut Kärpät iski kaksi maalia ensimmäiseen minuuttiin ja vei pelin lopulta 5–2.

– Meillä oli halkopussissa märkiä halkoja päällä ja alla. Keskipussissa oli kuivaa tavaraa, Dufva veisteli tuttuun tyyliinsä viitaten joukkueensa heikkoon alkuun ja loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat