Sportin taistelu pudotuspelipaikasta koki pahan kolauksen – tuomarilinja puhutti ottelun jälkeen: "Hirmu epäselvä"

Viime vuoden joulukuussa Sport voitti ensimmäisen kerran Liigan historiassa kotiottelunsa HPK:ta vastaan. Tavanomaisia vaikeuksia oli perjantainakin, sillä HPK pelasi kypsän pelin ja kolautti pahoin Sportin pudotuspelihaaveita miesten jääkiekkoliigassa.

Toisaalla pelatut JYPin ja KalPan ottelut herättivät Vaasassa poikkeuksellista mielenkiintoa, mutta kun oma pistesarake ei kasva, ei muiden peleillä ole suurta arvoa.

Ottelu olisi voinut ratketa jo toisessa erässä, jossa Sportin Sami Aittokalliolle merkittiin 17 torjuntaa ja HPK:n Antti Karjalaiselle yksi.

– Toisessa erässä oli meidän hetkemme. Olisi voinut tehdä toisen ja jopa kolmannenkin maalin, haaveili HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen.

Peli ratkesi kolmannessa erässä jäähyihin. Sportin Joel Kiviranta ja Eemeli Ylitalo ottivat turhat jäähyt, ja Eetu Tuulola ratkaisi pisteet HPK:lle.

– Hirmu epävarma ja epäselvä. Ei tiennyt, mitä tulee tapahtumaan, viittasi Sportin päävalmentaja Ari-Pekka Pajuluoma tuomarilinjaan.

Tappio merkitsi sitä, että Sportin ero 10. sijalla, eli viimeisellä pudotuspelisijalla, olevaan Jyväskylän JYPiin kasvoi kuuteen pisteeseen. JYP nimittäin voitti oman ottelunsa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat