Jesperi Kotkaniemi näytti heräämisen merkkejä, vaisu kausi puhuttaa silti Montrealissa – joukkuekaveri arvioi mistä kiikastaa

Jesperi Kotkaniemen odotettua vaisumpi kausi NHL:ssä on iso puheenaihe Montrealissa. 

Muutama hyvä peli, vaipuminen varjoihin ja loukkaantuminen. Jesperi Kotkaniemen kehitys ei ole jatkunut lupaavan tulokaskauden jälkeen odotetulla tavalla. 

Kotkaniemi on tehnyt pelaamissaan 15 ottelussa kaksi maalia ja antanut yhden maaliin johtaneen syötön. Peliaikaa on tullut vain alle 13 minuuttia ottelua kohti. 

Hän on vasta 19-vuotias, ja tasonvaihtelut ovat ymmärrettäviä. Montreal on silti vaativa ympäristö, jossa ykköskierroksen varaukselta odotetaan tulosta heti. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Parempia merkkejä ilmassa

The Athletic -julkaisu nosti esille Kotkaniemen tilanteen. Toimittaja Arpon Basu huomautti, että Ottawa Senatorsia vastaan Kotkaniemen otteissa oli havaittavissa piristymisen merkkejä. Senators voitti ottelun jatkoajalla 2–1.

– Hän näytti paljon paremmalta tänään. Loukkantumisen jälkeen on vaikea saada nopeutta takaisin. Hän piti paljon kiekkoa ja loi paljon hyökkäyspäässä, joukkuekaveri Nick Suzuki kommentoi. 

Kotkaniemi itse oli lausunnoissaan vaatimattomampi. 

– Vaikea sanoa. Meillä oli maalintekopaikkoja, joten parempaan suuntaan ollaan menossa, hän sanoi. 

"Hän on vielä hyvin nuori"

Joukkuekaveri Phillip Danault muistutti NHL-elämän raadollisuudesta. 

– Luulen, että häneltä puuttuu nyt kypsyyttä ja itseluottamusta. Hän on vielä hyvin nuori, Danault muistutti. 

– Varsinkin toisella kaudella on vaikeaa. Ensimmäisellä kaudella ei ole paineita ja kaikki menee hyvin. Toisella kaudella odotat itse enemmän ja organisaatio myös. 

Kotkaniemeltä kysyttiin, että onko hän turhautunut. 

– En tiedä. En ole kovin usein maalintekijöiden listalle, joten ehkä. 


Lue myös:

    Uusimmat