Mainos

Jerusalemissa silmitöntä ammuskelua

Palestiinalaismies tulitti silmittömästi Jerusalemissa sen jälkeen, kun Israelin armeija oli surmannut viisi palestiinalaississiä Länsirannalla. Nyt Hamas-järjestö uhkaa Israelia täysimittaisella sodalla.

Palestiinalainen pyssymies riehui iltapäivällä juutalaisten kaupunginosassa Länsi-Jerusalemissa. Israelin television mukaan automaattiaseella tulittaneen miehen luodit haavoittivat ainakin 20 ihmistä ennen kun poliisi ampui hänet. Haavoittuneista kuuden tilan kerrotaan olevan vakava.

Iskun tekijäksi on ilmoittautunut al-Aksa-marttyyrien prikaati, jonka edellinen hyökkäys tapahtui viime viikolla Pohjois-Israelissa.

Israel on ilmoittanut pitävänsä Arafatin hallintoa vastuullisena iskusta, sillä se ei "tee mitään" estääkseen terroristijärjestöjä toimimasta, ilmoitti Israelin hallituksen edustaja uutistoimisto AFP:lle.

Israel ampui viisi palestiinalaississiä

Ampumavälikohtaus tapahtui neljä tuntia sen jälkeen, kun Israelin armeija oli ampunut viisi palestiinalaississiä Länsirannalla Nablusin kaupungissa.
Armeijan edustajan mukaan palestiinalaiset olivat avanneet tulen israelilaissotilaita kohti, jolloin israelilaiset vastasivat tuleen. Israelin radion mukaan ammutut palestiinalaiset kuuluivat Hamas-järjestöön, kaksi heistä oli ilmeisesti huomattavia pommintekijöitä.

Armeijan edustaja kertoi myös, että Israelin sotilaat olivat löytäneet Nablusista salaisen laboratorion, jossa valmistettiin räjähteitä. Israel oli saanut tietoja, joiden mukaan laboratoriossa valmisteltiin iskuja Israelia vastaan.

Israel on jo vetäytynyt Nablusista.

Hamas uhkaa sodalla

Radikaali palestiinalaisjärjestö Hamas ilmoittaa käyvänsä "täysimittaista sotaa" Israelia vastaan kaikilla rintamilla. Hamas antoi lausuntonsa ampumavälikohtauksen jälkeen.

Hamas lupasi uutistoimisto AFP:n saamassa lausunnossa iskeä "sionisteja" vastaan kaikkialla ja kaikin käytettävissä olevin keinoin.

Israel vetäytyy Tulkarmista

Israelin armeija on vetäytymässä Länsirannalla sijaitsevasta Tulkarmista, kertoi armeijan edustaja aamulla.

Israelin armeija otti eilen Tulkarmin haltuunsa etsiessään terroristeiksi epäiltyjä. Israel pidätti 20 ihmistä.

Yhteenotossa israelilaisjoukkojen kanssa kuoli yksi palestiinalaispoliisi ja yhdeksän palestiinalaista haavoittui. Israel oli vetäytynyt Tulkarmista vuonna 1995 Oslon rauhansopimuksen mukaisesti.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.