Huuhkajien raataja löysi syyn ongelmille: "Oltiin vähän köysissä"

Rasmus Schüller löysi syyn Huuhkajien hädälle Pohjois-Irlantia vastaan 1:29
Rasmus Schüller analysoi, miksi Huuhkajat oli niin kovassa pinteessä Pohjois-Irlantia vastaan.

Rasmus Schüller oli Huuhkajien yksi tärkeimmistä pelaajista, kun Pohjois-Irlanti kaatui lukemin 1–0. Suomi oli toisella puoliajalla pahasti alakynnessä, ja keskikentän ankkuri löysi syyt vastustajan hallintaan.

Pohjois-Irlannilla oli tilastojen mukaan jopa 46 vaarallista hyökkäystä Suomen 17:ää vastaan ottelun toisella puoliskolla. Schüller huomasi, miten vastustaja sai paineen Huuhkajien päätyyn.

– Ne alkoi ylimiehittämään meidän linjaa ja lyömään sinne summittaista palloa. Kliseisesti britti- ja pohjoisirlantilaispelaajat ovat todella hyviä saamaan palloja kiinni ja pelaamaan kakkospallopeliä. Siihen he panostivat, ja me olimme köysissä, Schüller analysoi.

Pohjois-Irlanti ei onneksi päässyt kovin vaarallisiin maalipaikkoihin, sillä Suomen puolustus onnistui luutimaan pallon kerta toisensa jälkeen väljemmille vesille. Kotijoukkue sai aikaan vain kuusi maalintekoyritystä toisella puoliajalla kovasta paineesta huolimatta.

– Saatiin aika paljon palloa pidettyä pois megavaarallisilta alueilta. Ei me kyllä omaa peliä saatu rakennettua, koska meillä meni niin paljon energiaa siihen, että saatiin pallo pois vaaran alueelta, Schüller kertaa.

– Meidän oman pelin laatu kärsi tosi paljon.

Suomi nousi voitollaan EM-karsintalohkossa neljänneksi. Slovenia johtaa lohkoa kuudella pisteellä kahden pelatun kierroksen jälkeen. Suomen kanssa tasapisteissä ovat Kazakstan, Tanska ja Pohjois-Irlanti. Lohkon jumbona on San Marino nollalla pisteellä.

Katso pääkuvan videolta Rasmus Schüllerin haastattelu, jossa suomalainen asettaa tavoitteet Helsingissä pelattaviin seuraaviin EM-karsintaotteluihin.