Mainos

Jere Lehtinen kiistää väitteen Lauri Marjamäestä – "Jos tuohon lähdetään, täytyisi oikeasti olla faktaa"

9:53

Suomen jääkiekkomaajoukkueen GM Jere Lehtinen kiistää spekulaatiot siitä, ettei Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki olisi suomalaisten NHL-pelaajien suosiossa.

Videolla juttua Leijonien ja Latvian harjoitusottelusta (12.4.).

MAINOS

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Mediassa on huhuttu, että osa lukuisista poisjäänneistä kevään MM-joukkueesta johtuisi siitä, etteivät NHL-pelaajat haluaisi syystä tai toisesta pelata Marjamäen alaisuudessa.

– Minun mielestäni sillä ei ole mitään pohjaa. Jos tuohon lähdetään, täytyisi oikeasti olla jotain faktaa. Sen verran kauan olen ollut tässä ja molemmin puolin, etten jaksa uskoa, että näin olisi pelaajilla, keillä on mahdollisuus edustaa omaa maataan MM-kisoissa ja voittaa, komean pelaajauran myös maajoukkueessa tehnyt Lehtinen sanoo MTV Sportille.

– Kun katsoo, keitä meille ei ole tulossa ja ei ole meidän käytettävissämme, on loukkaantumisia ja seura on päätynyt näihin ratkaisuihin pelaajan kanssa. Jos on muita syitä, täytyy niitä kunnioittaa, ovat ne sitten perhesyitä tai muita.

Lehtisen mukaan koko keskustelu on lähtenyt "väärälle sivulle".

– Kun pelaajia tulee Pohjois-Amerikasta ja he haluavat pelata maajoukkueessa, tilanne on sama heille, ettei heitä arvosteta, kun lähdetään tälle linjalle.

– Täytyy kunnioittaa heidän päätöksiään, ketkä eivät tule. Ja arvostaa heitä, ketkä tulevat kauden jälkeen pelaamaan maajoukkueeseen ja haluavat edustaa Suomea. Tässä on monta juttua yhdessä.

Ruotsin malli?

Arveluja ja spekulaatioita ei ole vähentänyt Jääkiekkoliiton jokseenkin salamyhkäinen linja. Suomessa ei ole viestitty NHL-pelaajien ja -seurojen MM-ratkaisuista läheskään niin avoimesti kuin länsinaapurissa.

Ruotsin jääkiekkoliiton verkkosivuilta on pystynyt seuraamaan avoimesti NHL-pelaajien MM-tilannetta. On selvinnyt, keitä on kutsuttu, ketkä ovat vastanneet kyllä ja ketkä kieltäytyneet, ketkä odottavat päätöstä NHL:stä, ketkä ovat loukkaantuneet ja keitä ei ole kutsuttu.

Suomessa ei ole tehty samaan tapaan heti selväksi, mistä on kunkin yksittäisen pelaajan kohdalla kyse. Lehtinen ei ota suoraan kantaa siihen, olisiko Ruotsin kaltainen menettelytapa mahdollinen Suomessa.

– Siellä on oma toimintatapa ja he tekevät sen noin. Totta kai voi aina miettiä, voimmeko tehdä jotakin toisin ja mikä on oikea ratkaisu. Itselläni on aina niin, että puhun heistä, ketkä ovat mukana, koska on moninaisia juttuja. On pelaajien ja seurojen asioita. On parempi, että he tuovat sen esiin omalta kantiltaan. Ainahan tässä voi miettiä, onko jotain toisin, mutta tällä hetkellä mennään näin ja he tekevät sen noin.

Kevään MM-kisat alkavat 4. toukokuuta Tanskassa. Leijonien MM-leiriryhmään on toistaiseksi vahvistettu NHL:stä tai AHL:stä mukaan neljä pelaajaa: maalivahdit Ville Husso (St. Louis Blues) ja Harri Säteri (Florida Panthers) sekä puolustajat Julius Honka (Dallas Stars) ja Ville Pokka (Ottawa Senators). 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.