Leijonien potentiaalinen NHL-jackpot mureni ennen aikojaan – näin asiaa kommentoi GM Jere Lehtinen

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
Videolla MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen puhuu Leijonien MM-joukkueesta.

Leijonat ei odottele enää yhtään pelaajaa NHL:stä, vaikka esimerkiksi Dallas Starsin ja St. Louis Bluesin sarja on vielä kesken. Starsista tarjolla olisi ollut varsin herkullisia pelaajia.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Starsin riveissä sekä hyökkääjä Roope Hintz että puolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell ovat olleet erittäin isossa roolissa pudotuspelikevään aikana.

Hintzin ja Heiskasen tulokassopimukset jatkuvat vielä tämän kauden jälkeen, kun taas Lindellin nykyinen diili on katkolla.

Potentiaalinen jackpot mureni kuitenkin käsiin jo tässä vaiheessa. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen vahvisti MTV Urheilulle, ettei Slovakiaan odoteta enää ketään NHL:stä.

– Sinne (Dallasiin) ollaan oltu yhteydessä. Tilanne on se, että sieltä ei tule enää ketään, Jalonen totesi.

Leijonien GM Jere Lehtinen vahvisti samaisen viestin, minkä Jalonen läväytti ilmoille.

– Tässä on joukkue, Lehtinen nyökytteli.

– Tiedetään se (Dallasin) tilanne siellä. Näillä mennään ja mun mielestä tämä on ihan hyvä tilanne joukkueelle. Kaikki tietävät sen, missä mennään. Meidän alku turnauksessa on heti aika tiukka ja saamme nyt kaikki pelaajat heti käyttöön.

Ei mitään uutta

Leijonat vahvistui lopulta yhteensä neljällä Pohjois-Amerikasta tulleella pelaajalla. Mukaan liittyivät maalivahti Kevin Lankinen, puolustajat Niko Mikkola ja Henri Jokiharju sekä hyökkääjä Juho Lammikko.

Näistä Lankinen ja Mikkola pelasivat kauden käytännössä kokonaan farmisarjojen puolella. Jokiharju ja Lammikko saivat erityisesti alkukaudesta vastuuta NHL:ssä.

Tilanne on hyvin toinen mitä viime vuonna Tanskan kisoissa, jolloin Leijonilla oli kymmenkunta NHL-pelaajaa mukanaan. 

Lehtisen mukaan nykytilanne ei tullut mitenkään yllätyksenä A-maajoukkueen johdolle.

– Olemme tienneet jo syksystä lähtien sen, että mikä tämä tulee olemaan. Toki, loukkaantumisista ei aina tiedä. Kauden aikana tuli jo jotain, joista tiesi, että jotkut eivät ole sen takia mukana.

– Ei ollut montaa sellaista, joilla ei olisi ollut sopimus katkolla, tai jotain vammoja tai perhesyitä. Tiesimme sen, ettei sieltä tule hirveästi uusia pelaajia, Lehtinen sanoo.

Nyt Leijonat saa kilpailuetua siitä, että sen joukkue on ollut kasassa jo pitkään. Tämä helpottaa erityisesti kisojen alussa, kun NHL-nimistä kootut joukkueet hakevat vielä yhteistä säveltä.

– Onhan se tietenkin hyvä tilanne, että tietty ydin on ollut jo tovin ajan olemassa. Totta kai se auttaa, kun pelaajat saavat pelata pidempään yhdessä. Fakta on tietenkin se, että yksilöt ratkovat, mutta kyllä se on aina joukkue, joka voittaa niitä isompia juttuja, Lehtinen miettii.

Nyt jalkeilla oleva Leijonien joukkue on varsin nimetön suurelle yleisölle. Lehtinen näkee kuitenkin nykytilanteessa yhden ison edun.

– Tässä on paljon sellaisia pelaajia, joilla on tavoite pelata NHL:ssä ja osa, jotka lähtevät aivan varmasti syksyllä sinne. Heillä on hirveä hinku näyttää ja kehittyä. He ovat jo nyt näyttäneet, että he pystyvät pelaamaan kansainvälisellä huipputasolla. Ja nyt he haluavat näyttää vielä sen, että heillä on kykyä pelata NHL:ssä, Lehtinen puhuu monen nuoren suomalaispelaajan tilanteesta. 

Leijonien osalta MM-kisat käynnistyvät perjantaina ottelulla Kanadaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat