Jenni Alexandrova nosti esiin Radiogaalan voittajaehdokaslistan epäkohdan: "Mistä johtuu, että lista on näin yksipuolinen?"

Haastattelussa radiojuontaja Jenni Alexandrova 3:18
Jenni Alexandrova kertoi vuoden 2020 Venla-gaalan punaisella matolla arjestaan poikansa kanssa.

Jenni Alexandrova otti kantaa Radiogaalan Vuoden radiojuontaja -ehdokaslistojen yksipuolisuuteen.

Kaupallisen radioalan vuotuista Radiogaalaa juhlitaan Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 31. maaliskuuta. 

Ehdolla voittajiksi ovat RadioAwards-kilpailussa asiantuntijatuomariston valitsemat kandidaatit sekä Radiogaalan yleisöäänestyksessä eniten ääniä kahmineet ehdokkaat. Palkintoja jaetaan yhteensä 19 kategoriassa.

Radiojuontajana tunnettu Jenni Alexandrova otti taannoin Instagramissa kantaa radiojuontajien voittajaehdokaslistaan ja sen yksipuolisuuteen.

– Koko Suomesta ei ole kuin yksi naisehdokas. Yksi, Alexandrova kirjoittaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä. Voit selata kuvia painamalla nuolikuvakkeesta.

Vuoden radiojuontaja ja Vuoden paikallinen radiojuontaja -palkinnot jaetaan yleisöäänten perusteella. Kummassakin kategoriassa on ehdolla kahdeksan radiojuontajaa.

– Kansa päättää. Paras juontaja valitaan siis yleisöäänestyksellä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Pulinat pois! Pakko kuitenkin ihmetellä mistä johtuu, että lista on näin yksipuolinen? Alexandrova jatkaa.

Alexandrova kirjoittaa, että suurimman äänisaaliin saa aina se juontaja, joka "pitää itsestään meteliä somekansalleen ja kuulijoilleen". Juontaja raapustaa tämän olevan hyvä ja täysin oikeutettu markkinoinnin muoto.

– Mutta että yksi nainen. Koko Suomesta. Mistä se sun mielestä johtuu? Vuoden sisällöntekijälistalla on myös vain yksi nainen. Tämä ei ole yleisöäänestys, hän jatkaa.

Alexandrova kertoo postauksessaan nostavansa asian esille, sillä se puhuttaa hänen mukaansa alan sisällä. Hän kuitenkin kirjoittaa, että aiheesta on vaikeaa keskustella julkisesti, sillä kukaan ei halua "vaikean valittajan" viittaa harteilleen.

Alexandrovan postaus on herättänyt paljon keskustelua. Juontajaa myös kiitetään tämän tekemästä nostosta.

– Ja kun gaalan raati perustaa shortlist-valinnat "aikaansaannoksiin ja tuloksiin", ei naisilla ole edes mahkuja palkintokisaan, koska isoilla kanavilla naisvetoiset ohjelmat ovat poikkeus. Miksi näin on? Mitä se kaupallisesta radiosta kertoo? radiojuontaja ja Salkkarit-tähti Hanna Kinnunen pohtii kommenttikentässä.

– Tosi tärkeä nosto Jenni! juontaja Tuija Pehkonen kirjoittaa.

– Se on just noin. Kiitos Jenni, että nostat tämän asian esille. Ihailen sun rohkeutta ja osaamista, kolmas kiittää.

Viimeisten kymmenen vuoden aikana Vuoden radiojuontaja -palkinnon on voittanut kaksi naista. Vuonna 2019 pystin nappasi Veronica Verho ja vuonna 2013 Tuija Pehkonen.


Lue myös:

    Uusimmat