Jenkkiyliopisto tarjoaa kurssin, jonka aiheena ovat vihaiset valkoiset miehet – suututti ainakin yhden valkoisen miehen kongressissa

Kansasin yliopisto tarjoaa kurssia vihaisista valkoisista miehistä 1:32
Kurssin kuvauksen mukaan opintokokonaisuus kartoittaa vihaisten valkoisten miesten nousua.

Kansasin yliopisto tarjoaa ensi syyslukukaudella opiskelijoilleen kurssia, joka on saanut ristiriitaisen vastaanoton Yhdysvalloissa. Kurssin nimi on suomeksi Vihaiset, valkoiset miehet. 

Uutiskanava CNN kertoo, että kurssin kuvauksen mukaan opintokokonaisuus kartoittaa vihaisten valkoisten miesten nousua Yhdysvalloissa ja Britanniassa 1950-luvulta eteenpäin. Ajatuksena on kuvauksen mukaan syventyä ilmiön syihin ja tarkastella miesten vihaisuuden viimeaikaisia ilmentymiä.

Kurssi sai kaksijakoisen vastaanoton

Kurssi on medialähteiden mukaan herättänyt ärtymystä sillä, että se jakaa kansaa sukupuolen ja ihonvärin mukaan.

Yhdysvaltain kongressin republikaaniedustaja Ron Estes kritisoi uutistoimisto AP:n mukaan opintokokonaisuutta Twitterissä. Estes toteaa twiitissään, että yliopisto voi luoda kurssillaan kampukselle vihamielistä ympäristöä, joka perustuu sukupuolten jaotteluun.

Estes muistuttaa twiitissään säädöksestä 9. Se on Yhdysvaltain laki, jonka mukaan valtion tukemissa koulutusohjelmissa ei saa syrjiä ketään sukupuolen takia.

Kurssia on myös puolustettu. Esimerkiksi The Kansas City Star -lehden mielipidekirjoituksessa ilmiön tutkiminen nähdään tarpeellisena.

Valkoisesta ja vihaisesta miehestä on tullut halventava termi

Vihaisesta valkoisesta miehestä on tullut etenkin Yhdysvalloissa käsite.

Termiin yhdistetään tavallisesti konservatiiviset arvot. Omaa asemaansa puolustavan valkoisen väestön tyytymättömyyden on nähty olevan osasyy esimerkiksi presidentti Donald Trumpin suosioon.

Lue myös:

    Uusimmat