"Käytä pakaroitasi Isisin pelotteluun" – koomikko Sacha Baron Cohenin nöyryyttämä poliitikko eroaa USA:ssa

Sasha Baron Cohen nöyryytti amerikkalaispoliitikkoa 2:29

Suositun brittikoomikko Sacha Baron Cohenin uusin tv-sarja on alkanut Yhdysvalloissa suurella kohulla.

Cohenin Who is America? -televisiosarja alkoi Yhdysvalloissa pari viikkoa sitten. Heti sarjan toisessa jaksossa nähtiin Georgian osavaltion parlamentissa toimiva republikaanipoliitikko Jason Spencer, jota Cohen onnistui nöyryyttämään aivan uskomattomalta tuntuvalla tavalla.

Cohen esittäytyi Spencerille olevansa anti-terrorismin asiantuntija ja neuvovansa yhdysvaltalaispoliitikkoa puolustautumaan terroristijärjestö Isisin hyökkääjiä vastaan. 

"Käytä pakaroitasi Isisin pelotteluun"

Harjoitukset terroristien torjumiseksi olivat yksinkertaisen uskomattomia: Cohen kehotti poliitikkoa esimerkiksi huutamaan loukkaavia ilmaisuja "kiinnittääkseen lähellä olevien ihmisten huomion" ja laskemaan housunsa alas mahdollisen terroristin lähestyessä, sillä "terroristit eivät lähesty puolialastomia ihmisiä homoseksuaaliksi leimaantumisen pelossa".

Spencer meni täysin lankaan ja toteutti kaikki Cohenin antamat käskyt, juosten tv-kameroiden edessä housut alas vedettynä ja rasistisia ilmauksia huutaen.

Kohu Yhdysvalloissa syntyi välittömästi jakson tullessa julki.

Republikaanipoliitikkoa vaadittiin eroamaan usean tahon toimesta. Myös Georgian osavaltion kuvernööri Nathan Deal ilmaisi huolensa asiasta.

Jos twiitti ei näy, näet sen täältä.

"Spencerin toiminta ja kielenkäyttö ovat vastenmielisiä ja loukkaavia. Tällaiselle toiminnalle ei ole mitään tekosyytä ja olen asiasta surullinen ja inhoissani", twiittasi kuvernööri tapahtuneen jälkeen.

Hyödynsi huonoa elämäntilannetta

Spencer itse kommentoi kohua The Washington Post -lehdelle. Hänen mukaansa Cohen käytti hänen silloista huonoa elämäntilannettaan hyväksi.

Lehden mukaan Spencer oli pelännyt häneen ja hänen perheeseensä kohdistuvia terroristisia hyökkäyksiä sen jälkeen, kun hän esitti lakialoitteen musliminaisten käyttämien burka-asujen kieltämiseksi. 

Nyt Spencer on jättänyt erohakemuksensa ja aikoo erota virastaan kuun loppuun mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat