Jenkkivalmistaja tuo takaisin ikonisen mallinimen, mutta onko sen tuhma kaksoismerkitys liikaa tämän päivän ostajille?

Absurdi näky: Dodge Challenger lumen ja jään keskellä 0:22
Huimaa kuvaa: Nelivetoinen Dodge Challenger revittelee lumella ja jäällä kuin viimeistä päivää.

Muskeliautovalmistaja Dodgen tehopakkausten lisänimi voi herättää epätoivottuja mielikuvia jenkkiautojen historiaa huonommin tuntevien keskuudessa.

Stellantis-konserniin kuuluva yhdysvaltalainen autovalmistaja Dodge on saanut sietää lievää hekottelua sen jälkeen, kun se julkisti Challenger- ja Charger-malliensa seuraavan erikoisversion nimen.

Erikoispainos kantaa nimeä Scat Pack Swinger Edition, ja vaikka se onkin nyökkäys legendaarisen 1970-luvun Dodge Dart Swingerin suuntaan, on Swinger-lisänimi aiheuttanut jonkinasteisia hörähdyksiä autoyhteisössä.

Vaikka swinger-termi saattoikin ennen vanhaan olla synonyymi jollekin eläväiselle, menevälle ja coolille, viitataan sillä tänä päivänä ennen kaikkea swinger- eli parinvaihtokulttuuriin.

Dodge itse ei tunnu pistävän pahaksi lisänimensä kaksoismerkityksiä, vaan ottaa siitä ilon irti hehkuttelemalla tiedotteessaan "tämän päivän modernia Swinger-paria".

Nähtäväksi jää, ottavatko amerikkalaiset Swingerit jälleen omikseen vai herättääkö peräloosterin kulmaan teipattu Swinger-teksti liikaa vääränlaisia mielikuvia.

Lähde: Dodge

Lue myös:

    Uusimmat