Jenkkikaupunki on jo 25 vuoden ajan koristellut säälittävän "joulurikkaruohon": "Se on kuuluisa nyt"

Yhdysvaltain Delawaren osavaltiossa sijaitseva kaupunki on jälleen koristellut surkuhupaisan joulurikkaruohonsa.

Claymontin kaupungin jouluhuuma on alkanut. Yhdysvaltain Delawaren osavaltiossa sijaitseva kaupunki on jälleen koristellut "joulupuunsa", kertoo Delaware Online.

"Puu" on itse asiassa vain kitukasvuinen kasvi tien sivussa. Kaupungissa on ripustettu joulukoristeita kituliaisiin ”rikkaruohoihin” jo 25 vuoden ajan, ja perinnettä kutsutaankin nimellä Claymont Christmas Weed, suom. Claymontin joulurikkaruoho.

Hauska kuusi tämäkin! Puolikkaat joulukuuset innostavat myös Suomessa. Artikkeli jatkuu videon alla.

Puolikkaat joulukuuset innostavat myös Suomessa 0:26

Kaikki alkoi vuonna 1993

Traditio alkoi joulukuussa vuonna 1993, kun ohi ajanut valokuvaaja huomasi tien varressa koristellun kasvin. Hän nappasi hauskasta ilmestyksestä kuvan. Otos julkaistiin The News Journal -lehdessä, ja se otsikoitiin humoristisesti "oi joulurikkaruoho".

Kaikkia kasvi ei huvittanut. Osa piti sitä vaarana liikenteelle. Lopulta joku kävi poistamassa kasvin.

Kasvista kasvoi ilmiö

Ilmiö oli alkanut. Joku koristeli paikalle toisen kasvin; se varastettiin. Näin tapahtui uudelleen ja uudelleen, kunnes kuvan alun perin julkaissut lehti palkkasi paikallisen vartijayrityksen vahtimaan kasvia joulupäivään asti.

Vuosien varrella ilmiö on kasvanut: kaupungilla on jo 20 vuotta ollut kasvireppanan ympärille rakennettu jouluparaati, ja kasvista on tehty laulukin.

Kasvi on nyt kuuluisa

Tämän vuoden kasvi on hieman yli metrin korkea. Vuosien ajan kasvi käytiin valikoimassa luonnosta, mutta nykyinen yksilö on erilainen. Pyhien jälkeen jouluparaatia vuosittain organisoiva Barbara Harbin vie kasvin pihaansa, missä se elää vuoden ajan. Joulun pyhinä kasvi kaivetaan taas ylös.

Kasvi saa koristeensa joulukuun alussa. Kitukasvuisesta joulurääpäleestä on tullut julkkis.

– Se on kuuluisa nyt. Niin kuuluisa, että ihmiset toisista osavaltioista tulevat katsomaan sitä, kertoo Harbin.

Varmuuden vuoksi kasvi kiinnitetään tolppaan nippusiteellä.

Lue myös:

    Uusimmat