Pariskunnan valtavista joulukoristeista ja -esityksestä syntyi vuosia kestänyt kiista, joka meni oikeuteen asti – näin lopulta kävi

Idaholainen mies on voittanut oikeudessa neljä vuotta kestäneen taistelun paikallista asunnonomistajien yhdistystä vastaan liittyen hänen valtavaan jouluesitykseensä. Oikeuden päätöksestä uutisoi muun muassa The Seattle Times.

Idaholainen Jeremy Morris vaimoineen on jo useamman vuoden ajan, joka vuosi rakentanut pihalleen valtavan jouluisen esityksen. Siihen kuuluu muun muassa jopa 200 000 jouluvaloa, joulukuvaelma, 22-henkinen kuoro, joulupukki ja oikea kameli Dolly.

Morrisin esityksen sanoma on uskonnollinen, ja se käsittelee Kristuksen syntymää. Viitenä iltana ennen joulua iltakuuden ja kahdeksan välillä tuhansia ihmisiä on kerääntynyt katsomaan valtaisaa esitystä.

Pariskunta on kattanut kaikki kulut kokonaan itse, eikä ole vaatinut vierailijoiltakaan maksua edes tapahtumassa jaettavista syötävistä.

Jouluisen esityksen yhteydessä tosin kerätään varoja hyväntekeväisyyteen, muun muassa kodittomille lapsille ja syöpäsairaiden perheille.

Joka vuosi suuri esitys on ollut menestys.

Katso helppo ja ihana askarteluvinkki jouluvaloista! Tähän et tarvitse kuin kauniin lasipullon ja valosarjan. (Artikkeli jatkuu videon alla.)

0:46

Ongelmat alkoivat uudessa kodissa

Vuonna 2015 perhe päätti muuttaa uuteen kotiin. Tarkoituksena oli tehdä jouluisesta tapahtumasta isompi ja parempi. West Hayden States First Addition Homeowners Association -järjestö kuitenkin esti nämä aikeet. Järjestön johto muisti heitä jo ennen muuttoa kirjeellä, jossa kerrottiin jouluisen esityksen ja valtaisten koristelujen järjestämisen rikkovan HOA:n sääntöjä ja heidän sopimustaan.

HOA ei pitänyt asuinaluetta sopivana paikkana pariskunnan tapahtumalle ja pelkäsi musiikin, valojen, eläinten ja ihmisten aiheuttavan vahinkoa ja häiriötä tavallisesti rauhallisella alueella.

Kirjeessä nostettiin esiin myös Morrisien jouluohjelman uskonnollisuus. HOA:n mukaan se oli ongelmallista muita alueen asukkaita kohtaan, jotka eivät olleet kristittyjä.

– Heidän oikea agendansa on hyökätä joulua vastaan. Tässä on kyse vihamielisyydestä uskovaisia ihmisiä kohtaan, Morris kertoi FoxNewsille vuonna 2015.

Oikeus päätti pariskunnan hyväksi

Kiista ei ottanut ratketakseen. Viime vuonna Morrisit haastoivat asunnonomistajien yhdistyksen oikeuteen uskonnollisesta syrjinnästä. Viime viikolla oikeudessa päätettiin Morrisien hyväksi, ja HOA joutui maksamaan pariskunnalle korvauksia jopa 75 000 dollaria.

Yhdysvaltalaismediassa kiistaa on tituleetattu "sodaksi jouluna".

Nyt Morrisien jouluinen esitys saa jatkua myös oikeuden päätöksellä. Siitä huolimatta Morris kertoo, että he suunnittelevat hänen vaimonsa kanssa muuttoa pois alueelta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja