Mainos

Jeltsinin edustaja vapautettiin Tshetsheniassa

Yli puoli vuotta siepattuna ollut Venäjän presidentin Boris Jeltsinin Tshetshenia-lähettiläs Valentin Vlasov on vapautettu, kerrottiin Kremlistä tänään. Jeltsin edustajan mukaan sisäministeriön joukot olivat vapauttaneet Vlasovin, joka on jo palannut Moskovaan.

Sisäministeri Sergei Stepashinin mukaan Vlasov vapautettiin Venäjän ja Tshetshenian turvallisuusjoukkojen yhteisellä operaatiolla. Ministeri ei kertonut yksityiskohtia vapauttamisesta, mutta korosti, ettei Vlasovista ollut maksettu lunnaita. Vlasovin 1. toukokuuta siepanneiden pyssymiesten henkilöllisyys ei ole vielä selvillä. Venäläisten viranomaisten mukaan Vlasovista oli pyydetty suuria lunnasrahoja.

Tshetshenia irtaantui käytännössä Venäjästä vuonna 1996 päättyneen sodan jälkeen. Moskovassa Tshetsheniaa pidetään kuitenkin edelleen osana Venäjää, eikä mikään valtio ole vielä tunnustanut Tshetshenian itsenäisyyttä. Ihmisten sieppaus kiristystarkoituksessa on hyvin yleistä taloudellisesti eristetyssä Tshetsheniassa. Aseistautuneiden joukkioiden hallussa on parhaillaan satoja panttivankeja.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.