Mainos

Jeltsin suunnittelee matkaa Tshetsheniaan

Venäjän presidentti Boris Jeltsin ilmoitti tänään olevansa halukas vierailemaan Tshetsheniassa huolimatta avustajiensa vastustuksesta, uutistoimisto Itar-Tass kertoi. Jeltsin ilmoitti jo viime vuonna vierailevansa Tshetsheniassa tammikuussa. Matka kuitenkin lykkääntyi, kun Tshetshenia teki selväksi, että Jeltsin otettaisiin vastaan vain ulkomaisena valtionpäämiehenä. Jeltsin uskoo, että aika on nyt kypsä vierailulle. Hänen avustajansa ovat kuitenkin toista mieltä ja he ovat yrittäneet kääntää Jeltsinin pään.

Tshetsheniassa kuoli kymmeniä tuhansia ihmisiä, kun Venäjä yritti saada sen itsenäistymisaikeet tukahdutettua vuosina 1994-96. Sota päättyi rauhansopimukseen, jonka mukaan Tshetshenia ei ole Venäjän suorassa määräysvallassa. Tshetshenian lopullisesta kohtalosta on määrä päättää vuoteen 2001 mennessä.

Jeltsinin vierailuhankkeen lykkäämistä ehdotti tänään muun muassa vaikutusvaltaisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ivan Rybkin. Hänen mielestään poliittisen tilanteen Tshetsheniassa olisi vakiinnuttava ennen kuin Jeltsin voi lähteä vierailulle.

Rybkin tähdensi torstaina myös, että täyden itsenäisyyden myöntäminen Tshetshenialle ei tule kysymykseen. Rybkinin mielestä Tshetshenialle voitaisiin tarjota liitännäisjäsenyyttä Venäjän federaatiossa.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.