Mainos

Jeltsin pistäytyi Kremlissä

Venäjän presidentti Boris Jeltsin palasi yllättäen tänä aamuna työhön Kremliin sairauden jälkeen. Yhtä yllättäen hän myös poistui työpaikaltaan kolmen tunnin työskentelyn jälkeen.

Jeltsin kertoi aiemmin hymyillen televisiokameroiden edessä, kuinka Kremlin käytävät olivat kuulemma näyttäneet tyhjiltä hänen poissaollessaan.
-Jokainen työskenteli kovasti omassa huoneessaan, Boris Nikolajevitsh, kiirehti Jeltsinin lehdistösihteeri Sergei Jastrzhembski vastaamaan. Jastrzhembski myönsi, että Jeltsinin ilmestyminen työpaikalle oli tullut täytenä yllätyksenä presidentin henkilökunnalle.

Jeltsin vetäytyi viikko sitten hengitystietulehduksen vuoksi maaseutuasunnolleen Moskovan ulkopuolelle.

Jeltsin, Jastrzhembski ja Kremlin kansliapäällikkö Valentin Jumashev keskustelivat perjantaina Venäjän, Ranskan ja Saksan ensi torstain huippukokouksen asialistasta.

Huippukokous siirrettiin Moskovaan

Saksan Moskovan-lähetystö kertoi perjantaina, että Jeltsinin, presidentti Jacques Chiracin ja liittokansleri Helmut Kohlin tapaaminen on siirretty Uralilla sijaitsevasta Jekaterinburgista Moskovaan. Kremlistä ei kerrottu siirron perusteita, mutta syyksi arveltiin Jeltsinin sairastelua.

Presidentin kansliasta kerrottiin, että Jeltsin oli jo perjantaiaamuna puhunut puhelimessa pääministeri Viktor Tshernomyrdinin ja ulkoministeri Jevgeni Primakovin kanssa. Primakovin ohjelmassa oli perjantaina tapaaminen Kroatian presidentin Franjo Tudjmanin kanssa. Venäjä on ollut lännen kanssa eri mieltä suhtautumisesta Kosovon kriisiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.