Mainos

Jeltsin ei luovu Kirijenkosta

Presidentti Boris Jeltsin pitää kiinni Sergei Kirijenkon nimittämisestä pääministeriksi parlamentin vastustuksesta huolimatta. Jeltsin sanoi tänään, että hän esittää uudelleen Kirijenkoa pääministerin tehtävään.

Jeltsin vihjasi kuitenkin, että hän saattaa suostua nimeämään hallituksen muiksi jäseniksi opposition esittämiä ehdokkaita. Jeltsin kertoi tapaavansa duuman puhemiehen Gennadi Seleznjovin tiistaina. He keskustelevat ilmeisesti myös uuden hallituksen ministerilistasta. Maanantaina Jeltsinin ohjelmassa oli tapaaminen Kirijenkon kanssa.

Viime perjantaina duuma torjui Kirijenkon nimittämisen pääministeriksi. Etenkin kommunistit, duuman suurin ryhmä, ovat pitäneet 35-vuotiasta Kirijenkoa liian kokemattomana pääministerin virkaan. Presidentin täytyy hajottaa parlamentti ja julistaa uudet vaalit, mikäli duuma torjuu kolmesti presidentin esittämän pääministeriehdokkaan.

Perustuslain mukaan presidentin valtaoikeudet siirtyvät pääministerille, jos presidentti ei pysty hoitamaan tehtäviään. Jeltsin sanoi maanantaina, että hän ei kannata perustuslain muutosehdotusta, jonka mukaan presidentin tehtävät siirrettäisiin parlamentin ylemmän kamarin puhemiehelle, jos presidentti ei jostain syystä voi hoitaa virkaansa.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.