"Olisin voinut hypätä autosta vaikka alasti" – hienolla autolla ajavat miehet vetävät naisia puoleensa, mutta toimiiko sama myös toisinpäin?

0:18

Tieteen mukaan naiset ovat kiinnostuneempia miehistä, jotka ajavat hienoa autoa. Toimittaja testasi, päteekö sama myös miehiin.

Walesin yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että naiset todella pitävät miestä korkeammassa arvossa, jos tämä ajaa hienolla autolla vanhan romun sijaan. Sama tutkimus selvitti, että miehet sen sijaan arvioivat naisia puhtaasti heidän kasvojensa ja vartalonsa perusteella, eivätkä ole niinkään vaikuttuneita naisen ajamasta autosta.

VIDEO: 300 000 euron Mersu sai tuntea petetyn naisen vihan.

Testatakseen tutkimustuloksen paikkansapitävyyttä Whimn:n toimittaja Ashleigh Austen vuokrasi viikoksi urheiluauton.

Katseita McLarenilla

Ashleigh ajaa yleensä huomiota herättämättömällä Hyundai i20:llä, joka ei hänen omien sanojensa mukaan ole ainakaan toistaiseksi toiminut minään miesmagneettina.

Tutkimusta varten hän vaihtoi autonsa McLaren 540C:hen, automaailman Rolexiin, joka maksaa Yhdysvalloissa noin 350 000 dollaria ja kiihtyy nollasta sataan kolmessa sekunnissa.

Noutaessaan autoa, Ashleigh sai tunnin mittaisen koulutuksen kaikkiin sen toimintoihin – pelkästään kuskin paikalle pääseminen vaati fyysisiä ponnisteluja. Uusi kulkupeli kuitenkin kuulosti hyvältä, sillä konepellin alla karjui 3,8-litrainen kaksoisahdettu V8-moottori.

Autolla liikkuminen ei ollut myöskään järin yksinkertaista: autosta oli vaikea nähdä ulos ja tökeröt pysähdykset liikennevaloissa keräsivät rutkasti huomiota.

Mies oli lumoutunut, muttei naisesta

Testatakseen autonsa (ja itsensä) vetovoimaa, hän haki illan treffikumppaninsa syömään McLarenillaan. Teorian mukaan miesten pitäisi siis olla kuitenkin enemmän kiinnostuneita naisesta kuin hänen ajamastaan autosta, joten Ashleigh todella laittautui treffeille.

– Valitsin mekon, jonka päälle pukemiseen tarvitsin kummankin kämppikseni apua ja lisäsin kolme kerrosta ripsiväriä. Tuntui kuin olisin matkalla Unelmien poikamiehen ruususeremoniaan, Ashleigh sanoo.

Kun Ashleigh saapui noutamaan seuralaistaan, mies oli selkeästi lumoutunut – mutta ei Ashleighsta vaan hänen autostaan. Koko illallisen ajan he puhuivat ainoastaan autoista, eikä mies ei vaikuttanut huomaavan lainkaan kaksi tuntia tälläytyneen Ashleighn ulkomuotoa.

Seuraavat treffit toisen miehen kanssa menivät kutakuinkin samalla tavalla.

"Olisin voinut hypätä autosta vaikka alasti"

Viikon loppua kohden Ashleigh ei tuntenut voimaantuneensa autostaan, vaan piti itseään enemmänkin luksus Uber-kuskina.

Miehet kyllä tuijottivat hänen autoaan, mutta kun Ashleigh nousi autosta ja yritti tervehtiä heitä, kaikki käänsivät katseensa pois. Ashleigh epäilee, että urheiluauto naisella ja sen symboloima vauraus ja arvovalta pelottivat miehiä.

– Olisin voinut hypätä autosta vaikka alasti ja vaikutus olisi ollut silti sama, Ashleigh toteaa.

Vaikka urheiluauto antoikin Ashleighlle hieman itseluottamusta, saman vaikutuksen hän kokee saavansa kampaajalla käynnistä – mikä on melko paljon halvempaa kuin McLarenin ostaminen.

Lähde: Whimn

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja