Lähes 200 autoa omistava Jay Leno ei ole koskaan myynyt kokoelmastaan yhtäkään – "Automaailmassa on sanonta…"

2:29

Yksi maailman tunnetuimmista automiehistä myöntää, että pari autohankintaa on saattanut häntä joskus kaduttaakin.

Pääkuvan video

Tästä autosta maksettiin huutokaupassa lähes 50 miljoonaa dollaria

The Tonight Show'n juontajana ja koomikkona omaisuutensa kerryttänyt Jay Leno on ollut aina kivenkova automies. Nykyisin hänellä on oma tv-ohjelma, Jay Leno's Garage, jossa toinen toistaan upeampiin ja harvinaisempiin autoihin tutustutaan yhdysvaltalaisten rakastaman miehen johdolla.

Time istui alas Lenon kanssa ja kysyi mieheltä muun muassa hänen omistamistaan autoista, joita on muuten tällä hetkellä 181 kappaletta.

– Moottoripyöriä on lisäksi noin 160, Leno kertoo.

Leno myöntää, ettei hänellä ole hajuakaan autojensa yhteenlasketusta arvosta. Joidenkin yksittäisten autojen hinnan hän tietää sen perusteella, mitä hänelle on niistä tarjottu.

– Ostin McLarenin F1-superauton 800 000 dollarilla vuonna 1999, ja viimeisin saamani tarjous oli 17,5 miljoonaa. Niitä valmistettiin vain 64 kappaletta.

Voisi kuvitella, että auto olisi vaihtanut tässä vaiheessa omistajaa. Niin ei kuitenkaan käynyt, ja itse asiassa Leno ei ole koskaan myynyt yhtäkään omistamaansa autoa. Sen sijaan hän on toisinaan lahjoittanut niitä hyväntekeväisyyteen.

Leno sanoo, ettei hänellä ole autojen lisäksi mitään yhtä suurta intohimon kohdetta. Hän tietää olevansa varakas, mutta hän elää omien sanojensa mukaan äärimmäisen säästäväisesti – siis niitä autoja lukuunottamatta.

Paria autohankintaa hän myöntääkin katuvansa.

– Automaailmassa on tämä sanonta, että "et maksanut autosta liikaa, ostit sen vain liian aikaisin", Leno heittää.

– En kuitenkaan jää märehtimään niitä (autohankintoja) liikaa. Jos ostat jotain harvinaista ja arvokasta, se pysyy aina harvinaisena ja arvokkaana.

Lähde: Time

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja