Jauhatko jatkuvasti purkkaa? Siitä on sinulle tutkitusti hyötyä

Purukumin pureskelulla on yllättävän positiivisia vaikutuksia terveydellesi. 

Tutkimusten mukaan purukumin syömisellä on positiivisia vaikutuksia terveydellesi aina hampaista aivojen toimintaan saakka. Joten seuraavan kerran kun joku tulee huomauttamaan sinua jatkuvasta purukumin pureskelusta, kaiva nämä perustelut takataskustasi.   

Pureskelu tekee sinusta fiksumman

Tämä voi tulla yllätyksenä monelle; purukumin syömisen on nimittäin todettu parantavan keskittymiskykyä ja aivojen toimintaa. Eräässä tutkimuksessa purukumia pureskelleiden havaittiin suoriutuvan annetuista tehtävistä nopeammin ja paremmin tuloksin kuin ne, jotka eivät pureskelleet purukumia tehtävien aikana. Erään toisen tutkimuksen mukaan purukumin syöminen saattaa myös tehostaa neuronien ja aivosignaalien toimintaa.

Ylläpitää hampaiden kuntoa

Yhdysvaltalaisen hammasyhdistyksen mukaan sokerittomien purukumien syöminen auttaa pitämään suun puhtaana. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että purukumin pureskelu lisää syljen tuotantoa, mikä puolestaan auttaa neutralisoimaan suuta ja puhdistamaan hampaat ruoanjäämistä.

Hillitsee ruokahimoja

Purukumin pureskelun on todettu vähentävän napostelun tarvetta ja hillitsevän nälkää pitkin päivää, vaikka purukumin pistäisikin suuhunsa vain ruokailun yhteydessä. Erään tutkimuksen mukaan lounaan jälkeen syöty purukumi auttoi vähentämään tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden napostelutarvetta kymmenellä prosentilla myöhemmin päivällä.

Huuhtoo ja neutralisoi kurkkua

Jos kärsit refluksista, purukumista on sinulle erityistä hyötyä. Purukumin pureskelun aikaansaama syljen eritys huuhtoo hampaiden lisäksi myös kurkkua ylösnousevista aineksista. Purukumin on todettu myös vaikuttavan suotuisasti kurkun ja nielun pH-arvoon.

Auttaa ruoansulatusvaivoissa

Vaikka liiallinen purukumin pureskelu saattaakin aiheuttaa ilmavaivoja, sopivissa määrin se saattaa jopa edistää vatsan toimintaa. Purukumista on todettu olevan hyötyä etenkin keisarileikkauksen vastikään kokeneille äideille.

Kolme purukumia päivässä on tutkijoiden mukaan määrä, joka auttaa tuoreiden äitien ruoansulatustoimintaa pääsemään jälleen vauhtiin.

***

2:18

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja