Mainos

Erikoinen tutkimustulos: Tästä syystä tuoreiden äitien tulisi syödä kolme purukumia päivässä

Purukumin jauhaminen on helppo ja edullinen keino nopeuttaa keisarileikkauksesta parantumista, kertoo tuore tutkimus.

Jopa yksi viidestä keisarileikkauksen kokeneista naisista kärsii operaation jälkeisestä suolitukoksesta, joka voi aiheuttaa niin vatsakipua, pahoinvointia kuin turvotustakin. Tutkijat ovat nyt löytäneet yllättävän keinon, jolla tätä ikävää vaivaa voidaan helpottaa luonnollisella tavalla.

Tutkijat suosittelevat keisarileikkauksella synnyttäneitä äitejä pureskelemaan purukumia kolme kertaa päivässä yhteensä noin kolmenkymmenen minuutin ajan. Tämä keino voi auttaa äitien suolistoa palautumaan nopeammin normaaliin tilaansa.

Purukumi huijaa suolistoa toimimaan

Tutkimuksen johtaja Vincenzo BerghellaThomas Jeffersonin yliopistollisesta sairaalasta kertoo, että suolitukoksessa suoliston normaali toiminta hidastuu tai lakkaa jopa kokonaan toimimasta. Kaikenlainen vatsakirurgia, keisarileikkaus mukaan lukien, voi aiheuttaa operaation jälkeisen suolitukoksen.

Useimmat lääkärit kannustavat potilaitaan syömään ruokaa oireiden helpottamiseksi, mutta kaikkia keisarinleikkauksen kokeneita äitejä tämä vaihtoehto ei miellytä. Tähän ongelmaan Berghella suositteleekin purukumia. Purukumi huijaa aivot ajattelemaan syömistä, jolloin se lähettää vatsalle signaaleja ryhtyä toimimaan normaalisti.

Tutkimusta varten Berghella ja hänen tiiminsä analysoivat 17 eri tutkimusta ja pyrkivät selvittämään, kuinka kauan tuoreilta äideiltä kestää keisarileikkauksen jälkeen, ennen kuin heillä on ilmavaivoja. Tutkijan mukaan pieru on selkeä merkki siitä, että suolisto toimii kuten pitääkin.

Äidit, jotka olivat syöneet purukumia keisarileikkauksen jälkeen, päästelivät kaasua ulos keskimäärin kuusi ja puoli tuntia aiemmin kuin äidit, jotka eivät olleet purukumia syöneet. Purukumia pureskelleiden äitien suoliston todettiin toimivan keskimäärin 23 tuntia leikkauksen jälkeen, kun purukumia syömättömillä vastaava luku oli 29,5 tuntia.

Tiesitkö, että laululla voi helpottaa synnytyskipuja?

3:57

Lähde: TheSun

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.