Manchester Cityn hurja voittoputki sai jatkoa – sarjayllättäjä nousi jo neljänneksi

Manchester Citylle ei löydy tällä hetkellä pysäyttäjää jalkapallon Englannin Valioliigassa. Kymmenen pisteen erolla sarjaa johtava City kaatoi sunnuntaina vieraissa Arsenalin 1–0.

Voitto oli Citylle kaikki kilpailut mukaan lukien 18. peräkkäinen. Valioliigassa Cityn voittoputki kasvoi 13 otteluun.Arsenalia vastaan manchesteriläisjoukkueen maalin pukkasi Riyad Mahrezin keskityksestä Raheem Sterling, kun ottelua oli takana alle kaksi minuuttia. Liigan keskikastin Arsenal on kerännyt viidestä tuoreimmasta sarjapelistään vain yhden voiton.

West Ham nousi neljänneksi

West Ham nousi sarjataulukossa neljänneksi kaadettuaan Lontoon paikalliskohtaamisessa Tottenhamin 2–1.

Ottelun avausmaali nähtiin jo viidennellä peliminuutilla. Hugo Lloris torjui Michail Antonion ensimmäisen yrityksen, mutta Antonio taisteli irtopallon verkon perukoille.

Toisen puoliajan alussa Jesse Lingard laukoi takanurkkaan kotijoukkueen 2–0-osuman. Lucas Mouran 64. minuutin puskumaali kulmapotkutilanteessa jäi Tottenhamille lopulta laihaksi lohduksi.

Painostuksestaan huolimatta Tottenham ei saanut tasoitusta aikaan. Vaihdosta kentälle tullut Gareth Bale tykitti pallon toisella puoliajalla ylärimaan, ja lisäajalla peliväline kimposi Son Heung-minista maalikehikoihin.

Jose Mourinhon valmentama Tottenham on hävinnyt kuudesta viime liigapelistään viisi. West Ham on pelannut hienon kauden ja taistelee europaikoista. Voitto oli West Hamille seitsemäs yhdeksään viime liigaotteluun.

West Ham on kerännyt 25 ottelustaan 45 pistettä. Yhdeksäntenä olevan Tottenhamin saldo 24 pelistä on 36 pistettä.West Hamin päävalmentaja David Moyes uskoo nykyistäkin vahvempaan menoon.

–  Uskon, että pystymme pelaamaan paljon paremmin. Pelaajani ovat tehneet loistavaa työtä, Moyes sanoi BBC:lle Tottenham-pelin jälkeen.

Spekulaatiot Mourinhon mahdollisista potkuista ovat käynnistyneet brittimediassa vaisuhkon kauden takia.

–  Pelin loppu näytti, etteivät fyysiset ongelmat olleet syynä siihen, ettemme saaneet tulosta aikaan. He puolustivat ja me hyökkäsimme, loimme tilanteita ja olimme epäonnisia, Mourinho sanoi toisesta puoliajasta.

Leicester haki vierasvoiton

Leicester juhli 2–1-vierasvoittoa Aston Villasta. James Maddison laukoi vieraat 19. minuutilla johtoon, ja Harvey Barnes lisäsi karkumatkaa neljä minuuttia myöhemmin. Bertrand Traore laukoi toisen puoliajan alussa Aston Villan kavennuksen maalin läheltä.

Voitto nosti Leicesterin 49 pisteeseen ja ainakin hetkeksi sarjakakkoseksi. Aston Villa on kahdeksantena ja tasapisteissä Tottenhamin kanssa. Aston Villa pelasi sunnuntaina ilman tähtinimeään Jack Grealishia. Villa ei ole kertonut, miten pitkään Grealish on loukkaantumisen takia sivussa. BBC:n mukaan jalkavamma saattaa pitää Englannin maajoukkuemiehen peleistä poissa jopa kuukauden.

Valioliigassa pelataan myöhemmin sunnuntaina ottelu Manchester United–Newcastle. Manchester United nousisi voitolla Leicesterin kanssa tasapisteisiin.