Liverpoolin ote Valioliigan mestaruustaistossa lipsahti pahasti – "Toivon, että voisin ajatella eri tavalla"

Watfordin tämänkertainen visiitti jalkapallon Englannin Valioliigassa jäi kauden mittaiseksi.

Seuran putoaminen sarjaporrasta alemmas varmistui lauantaina, kun joukkue hävisi vieraissa Crystal Palacelle 0–1. Ottelun ainoan maalin laukoi rangaistuspotkusta Wilfried Zaha 31. peliminuutilla.

Roy Hodgsonin valmentamalla Watfordilla on kautta jäljellä kolme ottelua, mutta sen ero viimeisellä säilyjän paikalla olevaan Leedsiin on jo 12 pistettä. Watford on sarjataulukossa viimeistä edeltävänä. Teemu Pukin edustaman Norwichin putoaminen varmistui jo aiemmin.

Watford olisi tarvinnut lauantaina voiton, jotta sen hento toive säilymisestä olisi säilynyt elossa. Watfordilla on edessään uuden päävalmentajan etsiminen, sillä Hodgson ilmoitti aiemmin tällä viikolla, ettei häntä nähdä ensi kaudella joukkueen luotsina.

Watfordin kausi on ollut turbulenssia, sillä Hodgson on jo joukkueen kolmas päävalmentaja tällä kaudella. Watfordin kausi alkoi Xiscon komennossa ja jatkui Claudio Ranierin alaisuudessa, kunnes Hodgson hyppäsi puikkoihin tammikuussa.

Watfordin lauantaita synkensi entisestään Hassane Kamaran ulosajo 69. minuutilla.

Lukaku viimeisteli kahdesti

Manchester United romahti täysin vieraskentällä Brightonia vastaan. Brighton hyödynsi Unitedin surkeaa puolustuspelaamista ja karkasi Moises Caicedon laukauksella johtoon, kun ottelua oli takana varttitunti. Toisen puoliajan avausvartin aikana Marc Cucurella, Pascal Gross ja Leandro Trossard täydensivät maaleillaan Unitedin höykytyksen.

United on sarjataulukossa kuudentena ja Brighton yhdeksäntenä.

Chelsea taipui kahden maalin johtoasemasta 2–2-kotitasapeliin Wolverhamptonia vastaan.

Kaikki ottelun maalit syntyivät toisella puoliajalla. Romelu Lukaku vei Chelsean rangaistuspotkusta johtoon 56. minuutilla ja laukoi 2–0-osuman kaksi minuuttia myöhemmin.

Francisco Trincao tykitti komealla kaukovedolla Wolverhamptonin kavennuksen. Lisäajan seitsemännellä Conor Coady pukkasi tasoituksen.

Chelsea ilmoitti myöhään perjantaina, että baseball-seura Los Angeles Dodgersin yhdysvaltalainen osaomistaja Todd Boehly on tehnyt lontoolaisseurasta 5,2 miljardin dollarin eli hieman alle viiden miljardin euron tarjouksen. Kauppa on enää liigan ja Britannian hallituksen hyväksyntää vailla.

Boehly näki Chelsean kotistadionilla joukkueen hyytymisen tasatulokseen.

Liverpoolille takaisku mestaruuskamppailussa

Sarjapaikastaan taisteleva Burnley hävisi kotikentällään Aston Villalle 1–3. Danny Ings, Emiliano Buendia sekä Ollie Watkins veivät Villan maaleillaan 3–0-vierasjohtoon, ja Maxwel Cornet kavensi lisäajalla.

Neljännessä jo päättyneessä ottelussa kotijoukkue Brentford kaatoi Southamptonin 3–0 Pontus Janssonin, Yoane Wissan ja Kristoffer Ajerin maaleilla.

Kierroksen päättänyt kärkipään joukkueiden mittelö Liverpool–Tottenham päättyi 1–1-tasapeliin. Son Heung-min vei vierasjoukkueen johtoon 56. minuutilla, mutta Liverpoolin Luis Diaz tasoitti 18 minuuttia myöhemmin 1–1:een.

Valioliigamestaruuden kannalta kotitasapeli oli Liverpoolille pettymys. Pisteellä Liverpool kipusi sarjakärjessä tasapistein Manchester Cityn rinnalle, mutta pelin vähemmän pelanneella Cityllä on sunnuntaina hyödynnettävänään rästiottelu Newcastlea vastaan.

Kun Liverpoolin valmentajalta Jürgen Kloppilta kysyttiin, jääkö Cityltä pisteitä saamatta, hän vastasi, ettei näe niin tapahtuvan.

–  Toivon, että voisin ajatella eri tavalla, mutta en näe sen tapahtuvan, Klopp sanoi Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan.

–  Meillä on piste enemmän kuin aiemmin, joten se on hyvä, ja se on paljon parempi kuin 1–0-tilanne. Se maali on tärkeä. Mutta emme halunneet tätä, meidän täytyy käsitellä tämä, ja sen teemme.