Jättiyllätys, murskajaiset ja Jesse Puljujärven ratkaisu – katso SM-liigakierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Jukurit - Ilves 2:22
Katso videolta Jukurit–Ilves-ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigassa nähtiin lauantaina mielenkiintoisia otteluita ja tuloksia. Suurimmasta yllätyksestä vastasi jumbosijalla majaillut Jukurit kurittamalla sarjakärki Ilvestä lukemin 5–3.

Jukurit oli avauserän jälkeen 0–2 -tappiolla, mutta nousi toisessa erässä sokeeraavasti kahden maalin johtoon. Ilveksen seitsemän ottelun mittainen voittoputki tuli päätökseensä, ja mikkeliläiset saivat samalla balsamia keskiviikon painajaismaisesta 1–11-HIFK-tappiosta kertyneisiin haavoihin. Ottelun maalikooste on katsottavissa jutun ylälaidasta.

JYP–Lukko 1–6

Maalikooste: JYP - Lukko 5:27

Eilen Lukko oli nuijinut HPK:n 7–2, ja nyt raumalaisten lujuuden sai tuta JYP. Kaksi ensimmäistä maalia JYPiä vastaan irtokiekoista survonut Daniel Audette värkkäsi tehot 2+1.

Kärpät–Ässät 5–4 ja.

Maalikooste: Kärpät - Ässät 5:12

Kärpät nousi varsinaisen peliajan loppuhetkillä Cody Kunikin ilmasta iskemällä "pesäpallomaalilla" tasoihin, ja jatkoajalla oululaisten sankariksi nousi läpiajosta maalannut Jesse Puljujärvi.

HPK–TPS 2–3 ja.

Maalikooste: HPK - TPS 4:08

HPK:kin teki loppunousun tasoihin ilman maalivahtia, mutta sille jäi vain yksi piste käteen, kun TPS:n Timur Ibragimov upotti ratkaisevan rankkarin nuottaan.

KooKoo–Pelicans 2–3

Maalikooste: KooKoo - Pelicans 1:52

Pelicansin Rudolf Cerveny osui kahdesti, ja jälkimmäinen osumista syntyi viime minuuteilla. Ajassa 56.56 syntynyt osuma oli ottelun viimeinen maali ja voittokaappi.

SaiPa–Sport 3–2 ja.

Maalikooste: SaiPa - Sport 4:12

Sportin kahden maalin johtoasema mureni Lappeenrannassa, ja SaiPan Jarno Koskiranta iski ratkaisun jatkoajalla.

Tappara–KalPa 2–1 ja.

Maalikooste: Tappara - KalPa 3:48

Jatkoille mentiin Tampereellakin. Kristian Kuuselan maali takasi kirvesrinnoille voiton.