Kärppien nelosketjun teini tuikki, Jyväskylässä kävi puhuri – tässä SM-liigakierroksen kaikki maalit

3:40
Katso videolta Ässien ja Kärppien välisen ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigakierroksella riitti väriä. Kärppien 4–3-vierasvoitossa Ässiä vastaan esillä oli kahdella maalillaan nelosketjun 17-vuotias hyökkääjä Aatu Räty.

Räty toi oululaiset ensin toisessa erässä 1–1-tasalukemiin ja maalasi myöhemmin samassa erässä 2–1-johtomaalin upeasti pienestä kulmasta. Ottelu ratkesi jännitysmäisesti viime minuuteilla (video jutun yläreunassa).

Maalikooste: JYP–Pelicans 1–7

6:18

Jyväskylässä nähtiin kierroksen runsasmaalisin ottelu. Puhuri kävi Lahden suunnalta, ja lennossa olivat pelikaanit: Pelicans murjoi JYPin peräti 7–1. Tshekkihyökkääjä Rudolf Cerveny heilutti verkkoja kahdesti, Hannes Björninen naputti puolestaan peräti neljä pistettä (1+3).

Maalikooste: KalPa–Ilves 2–3

5:10

Ilves väänsi kärkikamppailun voitokseen. Leijonistakin edelliskausilta tuttu Ilves-kapteeni Eemeli Suomi avasi vihdoin maalihanansa sesongin 12. ottelussaan. Otto Leskinen toi KalPan maalin päähän vielä yhdeksän sekuntia ennen loppua, mutta tämä oli liian myöhään.

Maalikooste: SaiPa–HPK 4–3 vl.

4:12

Vaikeuksissa tarponut sarjajumbo SaiPa otti vasta kauden toisen voittonsa, ja se tuli HPK:sta pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisevan nyytin upotti varsinaisellakin peliajalla osunut Elmeri Kaksonen.

Maalikooste: Tappara–KooKoo 3–2 ja.

4:05

Tiukkaa oli myös Hakametsässä Tapparan ja KooKoon välisessä ottelussa. Tappara oli maalin takamatkalla varsinaisen peliajan loppupuolella, mutta Patrik Virta iski 3–3-tasoituksen kolmisen minuuttia ennen ajan umpeutumista. Jatkoaikamaalin herkutteli malttavaisesti etuyläkulmasta raon hakenut Michael Spacek.

Maalikooste: TPS–HIFK 3–4 ja.

6:07

Jännitystä piisasi niin ikään Turussa, jossa kohtasivat TPS ja HIFK. Emil Bemström latasi HIFK:n tulisella lyöntilaukauksella 3–3-tasalukemiin minuutti ja yksi sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun helsinkiläisillä oli jahti päällä ylivoimalla ilman maalivahtia. Jatkoajalla Bemström oli puolestaan Alex Broadhurstin kanssa alustamassa Joonas Lyytisen ratkaisua.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja