Kärppien nelosketjun teini tuikki, Jyväskylässä kävi puhuri – tässä SM-liigakierroksen kaikki maalit

Maalikooste: Ässät - Kärpät 3:40
Katso videolta Ässien ja Kärppien välisen ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigakierroksella riitti väriä. Kärppien 4–3-vierasvoitossa Ässiä vastaan esillä oli kahdella maalillaan nelosketjun 17-vuotias hyökkääjä Aatu Räty.

Räty toi oululaiset ensin toisessa erässä 1–1-tasalukemiin ja maalasi myöhemmin samassa erässä 2–1-johtomaalin upeasti pienestä kulmasta. Ottelu ratkesi jännitysmäisesti viime minuuteilla (video jutun yläreunassa).

Maalikooste: JYP–Pelicans 1–7

Maalikooste: JYP - Pelicans 6:18

Jyväskylässä nähtiin kierroksen runsasmaalisin ottelu. Puhuri kävi Lahden suunnalta, ja lennossa olivat pelikaanit: Pelicans murjoi JYPin peräti 7–1. Tshekkihyökkääjä Rudolf Cerveny heilutti verkkoja kahdesti, Hannes Björninen naputti puolestaan peräti neljä pistettä (1+3).

Maalikooste: KalPa–Ilves 2–3

Maalikooste: KalPa - Ilves 5:10

Ilves väänsi kärkikamppailun voitokseen. Leijonistakin edelliskausilta tuttu Ilves-kapteeni Eemeli Suomi avasi vihdoin maalihanansa sesongin 12. ottelussaan. Otto Leskinen toi KalPan maalin päähän vielä yhdeksän sekuntia ennen loppua, mutta tämä oli liian myöhään.

Maalikooste: SaiPa–HPK 4–3 vl.

Maalikooste: SaiPa - HPK 4:12

Vaikeuksissa tarponut sarjajumbo SaiPa otti vasta kauden toisen voittonsa, ja se tuli HPK:sta pitkän kaavan kautta voittomaalikilpailun jälkeen. Ratkaisevan nyytin upotti varsinaisellakin peliajalla osunut Elmeri Kaksonen.

Maalikooste: Tappara–KooKoo 3–2 ja.

Maalikooste: Tappara - KooKoo 4:05

Tiukkaa oli myös Hakametsässä Tapparan ja KooKoon välisessä ottelussa. Tappara oli maalin takamatkalla varsinaisen peliajan loppupuolella, mutta Patrik Virta iski 3–3-tasoituksen kolmisen minuuttia ennen ajan umpeutumista. Jatkoaikamaalin herkutteli malttavaisesti etuyläkulmasta raon hakenut Michael Spacek.

Maalikooste: TPS–HIFK 3–4 ja.

Maalikooste: TPS - HIFK 6:07

Jännitystä piisasi niin ikään Turussa, jossa kohtasivat TPS ja HIFK. Emil Bemström latasi HIFK:n tulisella lyöntilaukauksella 3–3-tasalukemiin minuutti ja yksi sekunti ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun helsinkiläisillä oli jahti päällä ylivoimalla ilman maalivahtia. Jatkoajalla Bemström oli puolestaan Alex Broadhurstin kanssa alustamassa Joonas Lyytisen ratkaisua.