Jättimäinen takaisku uhkaa Fernando Alonsoa – saa sunnuntaina viimeisen mahdollisuuden selvitä legendaariseen kilpailuun

Formula 1 -maailmanmestari Fernando Alonso tarvitsee täysosumapäivän sunnuntaina, jotta espanjalainen selviää 26. toukokuuta ajettavaan legendaariseen Indianapolis 500 -kilpailuun.

Karsinnan 30 parasta saavat paikan kilpailusta, mutta Alonso onnistui lauantaina viidellä yrityksellään pääsemään McLaren Racing Chevroletillaan vain sijalle 31.

Alonso voi selvittää sunnuntaina tiensä kilpailuun vielä kuuden auton kilpailussa, jossa ratkaistaan viimeiset kolme kilpailuun selviävää kuljettajaa.

– Saamme toisen mahdollisuuden olla kilpailussa, Alonso sanoi IndyCar TV:lle Reutersin mukaan.

Alonso, joka metsästää pääsyä uransa toiseen Indy 500 -kilpailuun, oli kahdesti jo 30 parhaan joukossa, mutta jäi ainakin vielä lauantaina kilpailun ulkopuolelle JR Hildebrandin ja Graham Rahalin napattua paikat Alonson edestä.

37-vuotiaan espanjalaisen päivää ei helpottanut rengasrikko.

– Se ei auttanut, mutta olemme olleet koko viikon aika huonoja, keskiviikkona autonsa ulosajossa tuhonnut ja kaksi täyttä harjoituspäivää sen vuoksi menettänyt Alonso sanoi.

Hän kertoi olleensa huolissaan McLarenin "valmiudesta kohdata haasteita".

– Olemme olleet hitaita. Näitte Juncos Racingin kolaroivan eilen ja olevan valmiita kello kuudelta jatkamaan kilpailua. Se on vaikuttavaa. Me olemme olleet hiukan hitaita kaikessa, Alonso tilitti.

Lue myös:

    Uusimmat