Hamilton sätti autoaan – luovutuspuheissa aimo annos psykologiaa

Kauden huonoimman aika-ajon osuminen juuri Monacon ahtaalle katuradalle sai maailmanmestaruudesta taistelevan Lewis Hamiltonin heittämään jo hanskat tiskiin tämän kisaviikonlopun osalta – tai niin hän ainakin väittää.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Monacon GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Mercedes mokasi säätötyössään jo torstain harjoitusten välissä eikä Hamilton ole sen jälkeen saanut missään kohtaan autoaan toimimaan mutkaisella radalla mielensä mukaisesti.

– Se on tuntunut kamalalta. Ekat harjoitukset tuntuivat hyvältä ja luulin, että okei, minulla on mahdollisuus taistella, mutta sitten seuraavat harjoitukset ja tämä päivä olivat yhtä kamalia, Hamilton kommentoi C Morelle.

Lauantain aika-ajoissa kolminkertainen maailmanmestari luisteli useampaan kertaan huonon pidon takia ja joutui jättämään keskimmäisen osion tuloksenteon viimeisen kierroksen varaan. Siinä McLarenin Stoffel Vandoorne osui seinään ja Hamilton jäi session keskeytyessä sijalle 14. Tallikaveri Valtteri Bottas oli kolmas Ferrarin Kimi Räikkösen ja Sebastian Vettelin viedessä eturivin paikat.

– En ole turhautunut. Olen vain musertunut. Valtteri pystyi taistelemaan kärkikolmikkoon ja minä en vain pystynyt, Hamilton tuskaili.

– On kamala tunne jäädä ulos kakkososiossa, kun taistelet maailmanmestaruudesta. Tämä on mitä on – ja minä katson eteenpäin seuraavaan kisaan, hän jatkoi.

Kommentista tihkuu Hamiltonille tuttu psykologinen peli. Vaikka Monacossa hänniltä nouseminen on vaikeaa, se ei kuitenkaan ole historiankaan valossa mahdotonta.

Olivier Panis voitti vuoden 1996 kisan lähdettyään 14. ruudusta, joskin tämä jättiyllätys vaati Ligier-kuskille avukseen kolmea kuskia lukuun ottamatta kaikkien keskeytyksen. Michael Schumacher puolestaan nousi vuonna 2006 viimeisestä lähtöruudusta viidenneksi.

Kaiken lisäksi Hamilton nousee McLarenin Jenson Buttonin lähtöruuturangaistuksen ansiossa lähtösuoralla 13. ruutuun.

Lue myös:

    Uusimmat