F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Fernando Alonsolle paha takaisku – kruunutavoittelusta tuli täyspainajainen

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Fernando Alonso pyrki tarraamaan kiinni autourheilun legendaariseen Triple Crowniin eli kolmen ison voiton "kruunuun". Alonson sarjasta puuttui vielä Indy 500 -kisan voitto. Se kiersi häntä – pahan epäonnen takia.

Alonso on voittanut aiemmin F1:n Monacon GP:n ja Le Mansin 24 tunnin kisan. Titteliä varten Alonson pitäisi voittaa vielä Indy 500 -kisa.

Tätä puuttuvaa palasta espanjalainen on yrittänyt tavoitella viimeisten kolmen vuoden aikana.

Alonson aiemmat yritykset ovat menneet pieleen teknisten vikojen ja karsiutumisten myötä. Tällä kertaa Alonso pääsi mukaan ikoniseen kisaan, kun hän oli aika-ajon 26:s.

Kisassa vaikeudet alkoivat välittömästi.

– Sanotaanko näin, että yksikään kierros ei mennyt kivuitta, Alonso totesi kisan jälkeen toimittajille.

– Jo heti kilpailun alussa auton tasapaino oli täysin kadoksissa. Auto yliohjasi jatkuvasti. Yritimme tehdä muutoksia varikkopysähdysten yhteydessä. Muutokset auttoivat ja pystyin nousemaan sijalta 26 sijalle 15. Sitten autoon iski kytkinvika, jota emme pystyneet korjaamaan kisan aikana.

– Ajoin kisan lopun ilman kytkintä. Meidän piti työntää autoa jokaisen varikkopysähdyksen yhteydessä. Sitten olinkin jo kierroksen perässä.

Maalissa Alonso oli 21:s.

Espanjalaiskuljettajan seuraava Indy-mahdollisuus on aikaisintaan vuonna 2023. Alonson tuleva työnantaja Renault kun ei aio antaa hänelle lupaa Indy-kisoihin F1-kausien keskellä.

Alonson Renault-sopimus kattaa kaudet 2021 ja -22.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja