Mainos

Jättihurrikaaniin varautuvalla Palm Beachilla satoja suomalaisia: ”Pitäkää peukkuja meidän puolesta”

1:56

Hurrikaani Irman lähestyminen ei vielä lauantaina aamulla paikallista aikaa näkynyt juuri lainkaan Floridassa. Suomalaista kulttuuria Floridan Lantanassa ylläpitävän Suomi Talon puheenjohtaja Sirpa Aho kertoo, että ilmassa on vain pieni tuulenvire.

– Täällä on nyt tyyntä myrskyn edellä. Taivaalla on tasainen pilvikerros, joten siinä mielessä tämä ei ole ihan tyypillinen Floridan aurinkoinen aamu. Mutta muuten ei ole mitään merkkiä myrskystä, Aho kommentoi MTV Uutisille.

Aho kertoo, että hurrikaanin lähestyminen oli puheenaiheena eilen illalla Suomi Talolla järjestetyn karaoke-illan yhteydessä.

– Kyllä myrskystä keskusteltiin kovasti. Yleinen mielipide oli se, että luonnonvoimia ei voi uhmata eikä vähätellä. Mutta me olemme tehneet kaiken, mitä tehtävissä on. Tässä nyt ollaan ja odotellaan ja toivotaan parasta.

2:06

Osa paikallisista asukkaista on pakannut tavaransa ja lähtenyt hurrikaania pakoon pohjoiseen, ja kaduilla olikin illalla hyvin hiljaista. Moni on kuitenkin päättänyt jäädä paikalle. Ahon arvion mukaan Palm Beachin lähialueelle on jäänyt satoja suomalaisia hurrikaanista huolimatta.

Aho toteaa, että paikalliset rakennukset ovat tukevia kivitaloja, jotka ovat ennenkin kestäneet myrskyt. Irman on kuitenkin ennustettu iskevän jopa valtavalla, tason viisi voimalla.

– Toivottavasti ei jouduta tällaiseen. Se ei ole leikin asia. Silloin sitä saa ihan oikeasti mennä sohvien alle. Tuulen voimakkuus kasvaa silloin niin paljon, joten toivotaan, että sellaista ei tule, Aho toteaa.

– Kyllä meillä kaikilla on vatsanpohjassa vähän sellainen tunne, että jännittää miten tässä tulee käymään. Mutta ei tässä paniikkiin ryhdytä. Toimimme parhaan mahdollisen harkintakyvyn mukaan vallitsevissa tilanteissa. Toivotaan, että kaikki pitävät peukkuja meidän puolesta.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.