Mertaranta: HIFK suurin suomalaispettymys CHL:ssä – "Ongelmat syvällä"

HIFK on ollut tällä kaudella suomalaisjoukkueista toistaiseksi suurin pettymys jääkiekon CHL:ssä, arvioi C Moren selostaja Antero Mertaranta.

Ennen CHL:n lohkovaiheen päätöskierrosta suomalaisjoukkueista Kärpät ja Tappara ovat varmistaneet jatkopaikkansa. TPS on varmuudella ulkona, kun taas JYPin ja HIFK:n tilanne on auki.

– Kärppien ja Tapparan osalta meni juuri niin kuin pitikin. IFK on ehdottomasti ennen viimeistä kierrosta suurin pettymys. JYPin osalta saattoi ajatella näin, että sveitsiläisen Luganon kanssa tulee tiukka kamppailu (jatkopaikasta), Mertaranta arvioi Urheiluextrassa.

HIFK:n edellä lohkon toisessa jatkopaikassa on puolestaan kiinni HC Bolzano. Jos Bolzano voittaa päätöskierroksella varsinaisella peliajalla lohkon puolalaisen jumbojoukkueen Tychyn, kärkijoukkue Skellefteån kohtaava HIFK jää varmuudella ulos jatkosta.

– Onhan se aina huippu-urheilussa harmillista, jos tilanne on se, että tarvitset koko ajan toisilta apua. Mutta HIFK:n ongelmat ovat minun mielestäni olleet CHL:ssä paljon syvemmällä, Mertaranta sanoi.

Yksi HIFK:n suurimmista ongelmista on Mertarannan mukaan hyökkääjien tehottomuus.

– Viidessä ottelussa joukkue on tehnyt kymmenen maalia, joista puolustajat ovat tehneet kahdeksan ja hyökkääjät vain kaksi. Okei, aina joku voisi sanoa, että samahan se, kuka ne maalit tekee, mutta tuolla materiaalilla se ei minun mielestäni ole näin. Toinen iso asia on valitettavasti se, että (maalivahti) Atte Engren ei ole onnistunut näissä tärkeissä peleissä, Mertaranta analysoi.

Sekä Bolzanolla että HIFK:lla on ennen lohkovaiheen päätöskierrosta kasassa seitsemän pistettä. 13 pinnaa kerännyt Skellefteå on varmistanut lohkovoittonsa ja jatkopaikkansa.

CHL:n suomalaisottelut 16.-17. lokakuuta:

Tappara – Djurgården tiistaina klo 18.50 C More Maxilla
JYP – HC Lugano tiistaina klo 18.50 C More Sport 2:lla
Skellefteå – HIFK tiistaina klo 19.25 C More Sport 1:llä
Yunost Minsk – TPS keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 2:lla
Mountfield HK – Kärpät keskiviikkona klo 18.50 C More Sport 1:llä

Kaikki ottelut myös cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Miten Mertaranta arvioi JYPin ongelmia? Katso selostajan analyysit kokonaisuudessaan ylälaidan videolta!

TV-ohjelmat: Jääkiekko

    Ei tulevia TV-esityksiä

    Tässä lajissa ei ole tiedossa olevia TV-esityksiä seuraavan kolmen kuukauden aikana.

  • Lisää TV-lähetyksiä

Lue myös:

    Uusimmat