Mainos

"Jätekeisari" kokeilee onneaan Napolissa

Italiassa pääministeri Romano Prodi on nimennyt jätevastaavan Napoliin. Kyseessä on seitsemäs henkilö 14 vuoden aikana joka on tehtävään nimetty.

Jätekasoja Napolissa

Pääministeri Romano Prodi on nimittänyt Italian entisen poliisijohtajan Gianni De Gennaron selvittämään Napolin jättimäiseksi paisunutta jätesotkua. Kaupungin kaduilla mätänevät jätevuoret ovat aiheuttaneet yhteenottoja poliisin ja vimmastuneiden paikallisten välillä.

Prodi kutsui De Gennaroa "jätekeisariksi" ja antoi tälle neljä kuukautta aikaa puhdistaa Napoli ja sen lähialueet yli 100 000 tonnin jätevuoresta. Lisäksi pääministeri lupasi, että kaupungin eteläpuolelle avataan kolme jätteenpolttolaitosta ja "tarpeeksi kaatopaikkoja". Aikataulusta Prodi ei kuitenkaan maininnut mitään.

Eilen Italian hallitus komensi armeijan siivoustöihin.

Napolin alueen jätehuolto on ollut pysähdyksissä yli kaksi viikkoa sillä kaikki alueen kaatopaikat ovat täynnä ja asukkaat vastustavat vanhan kaatopaikan avaamista. Ongelman taustalla on se että jätehuolto on Napolin seudulla ollut perinteisesti mafian hallussa, eivätkä viranomaiset siksi ole halunneet ajoissa puuttua ongelmaan.

Jäteongelma on muhinut kaupungissa kymmeniä vuosia, ja De Gennaro on jo seitsemäs henkilö, joka nimitetty hoitamaan asiaa. Hänen edeltäjiensä saavutukset ovat jääneet laihoiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.