Mainos

Järvenpään huumeviljelmä löytyi sattumalta

Helsingin huumepoliisi löysi viime tiistaina Järvenpäästä Suomessa varsin harvinaisen huumeviljelmän. Autotallissa oli useita kymmeniä kannabiskasveja ja muutama kilo marihuanaa.

Huumepoliisi iski järvenpääläiselle mökille viime tiistaina. Autotalliin rakennettu kasvihuone löytyi tavallaan sattumalta erään laajemman huumejutun yhteydessä. Yleensä huumeet tuodaan Suomeen ulkomailta, mutta toisinaan poliisi löytää kannabiskasveja kotietsinnöillä, esimerkiksi kerrostalojen kellareista.

Näin laaja löytö on Suomessa harvinaisuus. Yleensä kasveja löytyy kerrallaan vain muutamia. Kannabiskasvit oli suojattu kylmältä eristyksellä ja kasvihuoneessa oli tuhansien markkojen arvoiset lämpölamput.

Kasveja oli kesämökillä kymmeniä. Pääkasvattajaksi epäilty mies on vangittu Helsingin käräjäoikeudessa. Hän on vähän yli 30-vuotias helsinkiläismies.

Pääosa huumeista saadaan erilaisista kasveista kuten juuri hampusta, oopiumunikosta, kokapensaasta tai meskaliinikaktuksesta. Monista näistä kasveista saatavat yhdisteet ovat tärkeitä myös lääketieteessä. (MTV3/Jarkko Sipilä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.