Järkyttynyt työkaveri oikeudessa: ”Miten hän on kyennyt tähän?”

Puolustuksen todistajana oikeudessa kuultiin syytetyn naisen entistä työkaveria. Selvästi järkyttynyt nainen kyynelehti jo antaessaan todistajan vakuutusta.

- Tämä on ikävä asia, mutta se on käytävä tässä oikeussalissa läpi, oikeuden puheenjohtaja totesi naiselle.

Todistaja kertoi tutustuneensa syytettyyn vuonna 2004 tai 2005, kun tämä tuli samaan ravintolaan töihin.

- Hän on älykäs ihminen, kauhea sosiaalinen, hirveän lämminhenkinen, puhelias ja hyvä työkaveri, nainen kuvaili entistä työkaveriaan.

Nainen kertoi, ettei hänellä ollut aavistustakaan työkaverinsa ”toisesta puolesta”.

- Olen miettinyt, miten hän on kyennyt tähän. On ollut se ihana ihminen, jonka minä ja kaikki muutkin tietää. Ja sitten on se joku toinen, joka tehnyt nämä teot, ja kantanut sitä taakkaa. Käsittämätöntä, miten hän on pystynyt olemaan se henkilö minkä minäkin tiedän, ja sitten on se toinen.

Todistaja kertoi murhista syytetyn naisen runsaasta alkoholinkäytöstä.

- Humalassakaan hän ei silti ikinä lipsauttanut mitään, mikä voisi kertoa tapahtuneesta.

Nainen kertoi tienneessä ainoastaan syytetyn vuoden 2010 raskaudesta. Nainen oli kertonut puhelimessa työkaverilleen, että raskaus oli mennyt kesken. Hän oli kertonut myös sairaalakäynnistä ja lapsen kuolinsyystä.

- Hän sanoi, että sairaalassa on käynyt psykologi juttelemassa. Mutta eihän nämä ole pitäneet mitkään paikkaansa. Ei ole ollut mitään sairaalakäyntejä. Sen muistan puhelusta, että nainen sanoi, ettei tule koskaan enää saamaan lapsia.

 

Lue myös:

    Uusimmat