Ilkein äiti koskaan? Nainen otti karun keinon käyttöön opettaakseen lapsilleen käytöstapoja

Kun yksikään äidin kolmesta lapsesta ei kiittänyt heitä palvellutta työntekijää, hän päätti antaa lapsilleen kunnon opetuksen käytöstavoista.

Jaime Primak Sullivanin ja hänen kolmen lapsensa jäätelönhakureissu päättyi lyhyeen, kun äiti hermostui lapsilleen toden teolla. Hermostumisen aiheutti se, että lapset eivät kiittäneet heitä palvellutta työntekijää. Tilanteen jälkeen äiti otti lastensa jäätelöt ja heitti ne kylmästi roskakoriin.

Äidin nopeasti levinneessä Facebook-päivityksessä hän kutsuu itseään nimellä ”ilkein äiti ikinä”. Äidin teko on saanut kiitosta niin toisilta vanhemmilta kuin ravintolatyöntekijöiltäkin. Läheskään kaikki kommentoijat eivät kuitenkaan ole samaa mieltä äidin kasvatustavoista. 

Rankaisemista kritisoidaan opetuskeinona

Sullivan ei voinut kuvitella, että hänen jakamansa ”oppitunti” aiheuttaisi niin paljon keskustelua puolesta ja vastaan. Hän kertoo kuitenkin haluavansa lastensa oppivan käyttäytymään ja kohtelemaan toisia ihmisiä asiaankuuluvalla tavalla.

– Selitin heille, että jos he ovat onnekkaita, he tulisivat joskus työskentelemään samanlaisessa työpaikassa kuin heitä palvellut tyttö, äiti kertoo suositussa Facebookissa-videossaan, jota on katsottu jo yli miljoona kertaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä

Useat palvelualojen työntekijät ovat kommentoineet, että asiakkaat unohtavat usein kiittää tai edes tervehtiä työntekijää. Heidän mukaansa äidin antama opetus on jotain, mitä lapset eivät koskaan unohda.

– Kiitos, että yrität juurruttaa käytöstapoja lapsillesi, eräs kommentoija kirjoittaa.

Kaikki eivät ole äidin tempauksesta lainkaan samaa mieltä. Osa ihmisistä uskoo, että lapset eivät voi enää nauttia äitinsä seurasta tapahtuneen jälkeen, eikä rankaiseminen ole oikea keino opettaa käytöstapoja.

– Kuten useimmat ihmiset, olen oppinut olemaan mukava, koska se on oikea valinta. En siksi, että pelkäsin rangaistusta, eräässä kommentissa kerrotaan.

Mistä äiti hermostuu? Suomalaislapset kertovat videolla:

Lähde: GMA

Lue myös:

    Uusimmat