Mainos

Järkyttävä video partioautosta vain hetki sen jälkeen, kun poliisi ampui mustaihoisen miehen: Naisystävän 4-vuotias tytär pelkää, että poliisi ampuu myös äidin

32-vuotias Philando Castile ammuttiin Yhdysvaltain Minnesotassa autoonsa viime vuoden heinäkuussa. Ampuja oli poliisi, joka oli pysäyttänyt Castilen ohjastaman auton tien pientareelle rikkinäisen takavalon vuoksi. Tapauksesta on julkaistu uutta videomateriaalia, kertoo muun muassa The Washington Post.

Ampumisen aikana autossa istui miehen lisäksi tämän naisystävä sekä naisystävän 4-vuotias tytär. Naisystävän mukaan poliisi ampui kuolettavat laukaukset, kun mies tavoitteli taskustaan ajokorttiaan – poliisin käskystä.

Minnesotan osavaltion viranomaiset ovat julkaisseet videomateriaalia ampumistapauksen jälkimainingeista. Videolla näkyvät poliisin partioauton takaosaan kiinniotetut miehen naisystävä sekä tämän lapsi.

– Äiti kiltti lakkaa kiroilemasta ja huutamasta, koska en tahdo, että sinut ammutaan, 4-vuotias anelee videolla ja yrittää lohduttaa äitiään, joka ei tiedä, kuoliko mies poliisin ampumiin laukauksiin.

– Kaikki on hyvin äiti, lapsi sanoi.

Hetken päästä videolla näkyy, kuinka käsiraudoitettu nainen yrittää liikkua ja tytär pyytää tätä pysymään hiljaa, jotta häntäkin ei ammuttaisi.

– He eivät ammu minua, onko selvä? nainen vannotti.

– Olen jo käsiraudoissa, hän jatkoi.

Videolla tyttö pyytää, ettei äiti yrittäisi ottaa rautoja irti.

– Toivon että tämä kaupunki olisi turvallisempi, 4-vuotiaan voi kuulla sanovan videolla.

Muun muassa uutiskanava NBC sekä sanomalehti The Washington Post ovat julkaisseet otteen videosta. Voit katsoa pätkän äidin ja lapsen keskustelusta alta:

Video ja kasa muuta todistusaineistoa julkaistiin sen jälkeen, kun valamiehistö vapautti Castilen ampuneen poliisin syytteistä viime viikolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.